avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Sfantul Imparat Constantin si maica sa Elena, cei ...
Discuție deschisă în Cultură generală

Sfantul Imparat Constantin si maica sa Elena, cei întocmai cu apostolii

Astazi, 21 Mai, tuturor celor care Sarbatoresc purtarea acestor nume sfinte ortodoxiei, va urez sa aveti parte de Liniste, Bogatie (interioara sau exterioara dupa cum poftiti si credeti ca aveti nevoie) si Noroc !

Stiut fiind ca si cei de pe Titanic cu Sanatatea au stat, unii, foarte bine.

[ link extern ]

Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus (27 februarie 272 – 22 mai 337), cunoscut și sub numele de Constantin I, sau în cadrul Bisericii Ortodoxe sub titulatura de Sfântul Constantin cel Mare, a fost un împărat roman, proclamat Augustus de către trupele sale în data de 25 iulie 306 d.Hr. și care a condus Imperiul Roman până la moartea sa, survenită în anul 337.

Sfântul Constantin a rămas cunoscut până în timpurile noastre mai ales pentru Edictul de la Milano din anul 313, care marchează intrarea în legalitate a religiei creștine pe întreg cuprinsul imperiului, pentru prima oară în istorie, precum și pentru organizarea Primului Sinod Ecumenic de la Niceea în anul 325.

Aceste acțiuni sunt considerate factori majori ai răspândirii religiei creștine.
Reputația sa de primul împărat creștin a fost recunoscută de către istorici, începând cu Lactanțiu și Eusebiu de Cezareea, până în timpurile noastre, deși în mediile neortodoxe încă mai există dispute cu privire la sinceritatea convingerilor sale religioase.

Acestea ar fi fost alimentate de sprijinul pe care l-a arătat în continuare zeităților păgâne, precum și de faptul că s-a botezat abia spre sfârșitul vieții.

Biserica îl cinstește în rândul sfinților, în ceata drepților, prăznuindu-l împreună cu mama sa, sfânta împărăteasă Elena, pe 21 mai, fiind numiți „Sfinții Mari Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa Elena”.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Ovidiu Slimac, Expert achizitii publice

Alte discuții în legătură

Cine este baba cloanta ContSters122354 ContSters122354 Cine este Baba Cloanta? Va mai aduceti aminte de baba cea rea si urata din snoavele si povestile copilariei? Era o faptura hada, ursuza si grozava care ... (vezi toată discuția)
Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)
Incinerarea corpului lui sergiu nicolaescu si reactia bor Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu. [/b]Se pare ca Sergiu Nicolaescu a dispus prin testament ca trupul lui sa fie incinerat. E dreptul fiecaruia sa faca ce doreste - in limitele legii, ... (vezi toată discuția)