avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator de bloc corupt. Care sunt pașii pe care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator de bloc corupt. Care sunt pașii pe care trebuie să-i facem pentru a scăpa de el?

Administratorul nostru de bloc a făcut multe ilegalități: 1.și-a mărit indemnizația fără a avea acordul proprietarilor,exagerează cu metrii de apă pierderi plătind locatarii de multe ori mai mult decât au consumat,pe unii nu-i trece la plată deși locuiesc în imobil, dar apar zero la consum apă dar au datorii de peste 30 milioane și mai nou celor care și-au pus centrală și nu mai sunt racordați la sistemul de apă caldă le pune din oficiu , plus impertinența de care dă dovadă că nu poate fi deranjat oricând,se observă clar că sunt unele persoane care sunt protejate de el. Pentru ce trebuie să plătească altcineva pentru cei rău platnici și nici nu vrea să vină să facă un control al apometrelor.Care sunt pașii pe care trebuie să-i facem pentru a scăpa de el?
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 14:52, 29 Mai 2018
Daca aveti un primar pe care il intereseaza problemele cetatenilor, va recomand sa va adresati primarului, in timp ce va adresati primariei. As pune urmatoarea intrebare: cate asociatii poate administra o persoana astfel incat munca pe care o face sa fie una de calitate! As intreba de asemeni despre actele de autorizare a activitatii administratorului. Faceti un memoriu cu intrebari la care cereti raspunsuri si solicitati de asemeni control din partea primariei pentru a stabili cele reclamate. Verificati daca si celelalte asociatii administrate au aceleasi probleme. De obicei ce face in asociatia dvs , face si in celelalte. Poate gasiti persoane care au aceleasi probleme si puteti actiona impreuna. Persoanele pe care le desemneaza sa ii faca munca sunt calificate? Care este forma de organizare prin care si-a delegat munca. Are voie sa delege munca de administrare!
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
route, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Ce as face eu in locul dvs? As face plangere penala pentru delapidare.Dar va trebuie un avocat care sa cunoasca bine legea 230.Am avut in bloc niste proprietari care au facut asta.Zece apartamente. Politia a inceput investigatia si a dispus expertiza judiciara,dar au spus ca nu au bani.S-a contactat un expert contabil,a cerut 8 mii lei, pentru verificarea celor 8 (intre timp s-au mai razgandit),verificare pe ultimii 3 ani.Dupa ce au platit,le-a facut verificarea si au dat-o politiei.
A durat vreo 2 ani toata treaba.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@anaililenache

V-ați plans de abuzurile facute in asociație , de obicei la aceste abuzuri se ajunge in timp cand cei din asociație trec nepăsători pe langă abuzuri și cand nu mai pot răbufnesc . Dacă există o cărdășie in actuala asociație , lucrurile se rezolvă din interior , prin infiltrarea in comitet a noi membri pt. a deține majoritatea votului.
Ce am remarcat ca despre cenzorul asociației care are atribuții de verificare a tuturor actelor și a banilor din asociație și care este in măsură să spună dacă sunt nereguli sau lipsuri in gestiune nu pomeniți nimic . Chiar dacă adm. și președintele sunt mană-n mană de cenzor nu pot trece fară acte intocmite legal p.v. de ședințe etc.
Ca să faci plangere este ușor trebuie să vii cu dovezi , să existe dovezi ale plangerilor de ex. pt delapidare cenzorul poate stabili prejudiciu și impreună cu președintele care reprezintă in Istanță asociația , depun in Instanță acuzarea .
La randul ei Instanța va cere expertiză contabilă și va constata prejudiciu . Se poate trece peste asociație dacă deschideți dv . proces și suportați expertiza și cheltuielile de judecafă .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere administrator caradis caradis Buna ziua. sunt cenzor la o asociatie . Am verificat actele pe 2015 si sunt ingrozita de ce am gasit in ele. Presedintele nici nu vrea sa auda de expertiza, ... (vezi toată discuția)
Apa rece oprita intr-un bloc din sectorul 2, bucuresti. SCAlex SCAlex Buna ziua, In cursul zilei de astazi ne-am trezit cu apa rece oprita. Am sunat la apa nova si au comunicat ca s-a oprit apa din cauza restantelor. Am ... (vezi toată discuția)
Furt de la asociatia de proprietari-administrator fugit maria_44 maria_44 Buna ziua, La asociatia de locatari s-au delapidat sume colosale, numai la apa rece este o restanta peste 500.000 lei si o sa se taie apa rece, umeaza ... (vezi toată discuția)