avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Taxe Vamale
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Taxe Vamale

Buna Ziua. Am comandat de pe in site din Ro o pereche de adidasi care vin din Uk. la cateva zile am primit email de la DHL cu cateva documente ce trebuiau complectate cu numele meu adresa cnp.... si ceva gen imputernicire..ei imi spuneau in mail cum voi plati vama ..o platesc eu ? sau o platesc ei in locul meu si sa ii platesc dupa eu pe ei ...
Dupa 2 sapatamani produsul a fost livrat acasa.. ce nu inteleg este se poate primi produsul si fara sa platesti vama ?
O fi platit site-ul vama ..dar dhl a trimis automat un mail?
Sau am primit produsul dar eu tot trebui sa platesc vama pentru el ? vreau sa aflu pentru ca am citit ca exista si o amenda daca nu platesti vama intre 500-1500
Cel mai recent răspuns: adrian1193 , utilizator 13:02, 23 Mai 2018
Buna ziua dl. Augustin,

Va scriu in graba!
Prin imputernicirea semnata de d-voastra, DHL a putut plati datoriile vamale in numele d-voastra(TVA si taxe vamale.) TVA - 19 % din valoare produsului + transport si taxe vamale intr-un procent mult mai mic doar din valoare produsului. Daca aceste taxe nu depasesc 500 RON din cate cunosc DHL va lasa sa le platiti inapoi catre ei la ramburs. Daca erau mai mari va cereau un transfer bancar. Au facut acest lucru deoarece cu plata cash la punctul vamal(probabil otopeni), formalitatile vamale se finalizeaza pe loc, in caz contrar ar fi trebuit sa astepte 24 ore sa se finalizeze tranzactia bancara. Ar trebui sa aveti o chitanta la ramburs care specifica cuantumul acestor taxe. DHL face acest lucru doar pentru a castiga timp.
Pentru a sta linistit, cereti, daca nu aveti deja declaratia vamala (documentul electronic de import) celor de la DHL. Daca il aveti in posesie atunci taxele si TVA-ul sunt platite, altfel nu ar fi fost emis. Daca livrarea s-a facut ar trebui sa il aveti deja.

Cu stima,
Adrian
Mda ..o sa intreb ce document ia venit cu pachetul ..faza e ca am platit catre siteul unde am comandat 384 lei ..si scria transport gratuit ..dar eu nu am facut nici o inputernicire nmk la dhl ..nu le-am trimis nici un document din ce mi-au trimis ei complectat si nici nam mai platit nmk cand a ajuns curieru
Daca era un magazin din cadrul uniunii.. atunci cele de mai sus nu se aplica. e ca si cum a-ti comanda de pe EMAG. Dar va zic sincer, lucrez cu vama in fiecare zi, puteti sta linistit, nu o sa se intample nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme transport cu dhl din china laurcrv laurcrv Salut, am comandat din China o pereche de adidasi prin agentul de curierat Superbuy si am declarat valoare 16$, ieri am primit mesaj de la DHL sa trimit CNPul ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Plata tva la transport prin dhl eddymutu7 eddymutu7 buna ziua,am o oarecare nedumerire privind plata tvaului la transport se da situatia: persoana fizica,comanda produse din seoul koreea de sud,valoare 40 ... (vezi toată discuția)