avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Urgent! Tevi de caldura vs centrala proprie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Urgent! Tevi de caldura vs centrala proprie

Buna ziua,
Am o mare problema. Eu am centrala termica proprie la apartament, insa mi-au ramas si tevile de caldura pentru ca vecinii de la celelalte doua etaje de deasupra nu au si ei centrala. Zilele acestea, una din tevile care trec prin apartamentul meu s-a crapat si astfel in camera respectiva curge apa de la teava. Intrebarea mea este cine trebuie sa plateasca inlocuirea tevii crapate (aceasta fiind si foarte veche) daca eu am centrala si nu am nevoie de caldura de la tevi. As putea legal sa tai toate tevile din casa ca sa nu mai am probleme de genul acesta? Imi poate spune cineva ce legi reglementeaza aceasta situatie? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:02, 31 Octombrie 2009
@serena82
Puneti problema pagubelor din apartamentul Dv.

Oricare dintre locatarii din blocuri pot suferi, la un moment dat si din cauze obiective sau subiective, aceste daune. Ele se intampla fara sa vrea cineva neaparat sa le provoace si este pretul pe care il platim pentru traiul in comun, pentru stapanirea in devalmasie a unei proprietati comune sau pentru faptul ca impartim zidurile cu vecinii nostri.

Daca ati fi dorit sa nu suportati asemenea dezagremente, imi pare rau ca trebuie sa va spun asta, v-ati fi construit o casa pe pamant, care cu siguranta v-ar fi ferit de necazuri de acest gen, dar ar fi fost si mai scumpa decat apartamentul in care locuiti. Diferenta de pret intre aceste genuri de locuinte, in mod obiectiv si intamplator se oglindeste in acest gen de neplaceri.
Ca sa fiti acoperita, pe viitor, va puteti face asigurare pe locuinta si bunuri, care in fond este tot un pret.
........................
Va ganditi cumva ca este si vina Dv. ca nu ati insistat pe langa conducerea asociatiei sa inlocuiasca aceste tevi, macar in locurile in care prezinta semne de pericol? Daca ati fi facut asta, puteati da in judecata asociatia ca nu a intreprins toate cele necesare pentru a evita spargerea tevilor si cereati despagubiri.

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
elga50, moderator
Multumesc frumos pentru raspunsurile primite care mi-au fost de un real folos. Astfel am vorbit cu administratorul, acesta oprind caldura si in plus am facut si o sesizare catre presedintele asociatiei cu privire la incidentul produs.
Pentru ca toate tevile sa fie verificate si pe viitor sa nu mai existe asemenea probleme, pe langa sesizarea catre asociatie trebuie sa chem eu pe cineva la apartament sa face vre-o expertiza sau cei de la asociatie le vor verifica?
Asociatia trebuie sa se ocupe de verificarea si reparatia tevilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E parte comuna sau nu? minu78 minu78 Va rog sa ma ajutati daca se poate. Dar mai intai trebuie sa expun problema pt a se intelege despre ce este vorba. \" In asociatia de proprietari suntem 10 ... (vezi toată discuția)
Parti comune elena_1234 elena_1234 Buna seara, Am urmatoarea speta: locuiesc intr-un ap de 3 camere cu centrala termica, nefiind bransata la caldura si apa calda a blocului. Asociatia a ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli cota parte indiviza bratubotan bratubotan La subsolul blocului a fost inlocuita coloana de apa calda. Pe scara sunt si apartamente care au centrala proprie de apartament. Cum se repartizeaza ... (vezi toată discuția)