avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Închirierea apartamentelor fără contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Închirierea apartamentelor fără contract

În primul rând, îmi cer scuze pentru greșelile gramaticale, nu vorbesc bine limba română, așa că am trecut printr-un traducător online.

Îmi explic problema:
Am inchiriat timp de 3 ani un apartament.
În primul an, proprietarul mi-a făcut semn un contract de un an cu chirie falsă pentru a plăti mai puține impozite. Am semnat.
Al doilea an, același lucru.
În al treilea an, în acest an, nu am semnat niciun contract.

Am decis să părăsesc apartamentul la sfârșitul acestei luni și l-am rugat pe proprietar să ia depozitul meu pentru a plăti chiria în luna mai. Am spus că în 3 ani nu am ridicat nici o problemă, am plătit întotdeauna totul, chiria, facturile etc.
Refuză. Vrea să-i plătesc chiria. Dar eu, am probleme financiare și, în plus, mă tem că după ce am plătit chiria, îmi păstrează depozitul.

Astăzi mi-a trimis o fotografie a unei scrisori scrise de avocatul ei, care mi-a cerut să plătesc. Avocatul scrie că, dacă nu plătesc, ar trebui să părăsesc apartamentul în 2 zile și voi fi dat în judecată. Nu știu dacă face asta ca să mă sperie.

Întrebarea mea: poate să mă acuze când nu am semnat un contract în acest an?
Pot să o raport la ANAF pentru contractul pe care mi-a făcut-o să semnez cu o chirie falsă?

Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutorul dvs.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:08, 23 Mai 2018
Incercati sa solutionati amiabil
Obligatia incheierii de contract de locatiune si inregistrarea acestuia la ANAF reprezinta obligatia locatorului=proprietarului
Daca valoarea garantiei este cel [putin egala cu valoarea chiriei lunare,proprietarul ar trebui sa accepte
Atat timp cat nu proprietarul nu detine inregistrat contract de inchiriere pe acest an,ar dovedi lipsa de responsabilitatea ca prin propria actiune in instanta sa riste sa suporte consecintele savarsirii infractiunii de evaziune fiscala
Puteti sa sesizati oficial ANAF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere florentinn florentinn Conform legislatiei in vigoare, care sunt pasii ce trebuie parcursi in vederea inchirierii unui apartament de la o persoana fizica ? Pana in acest moment am ... (vezi toată discuția)
Intrare fara anunt prealabil in locuinta inchiriata lolozel lolozel Buna ziua, Suntem 2 tinere care stau in chirie si pt asta am semnat un contract de inchiriere cu proprietarul. Ne-am certat din cauza ca nu stie sa anunte ... (vezi toată discuția)
Anaf amendează si chiriașii daca stau fara contract Monica Ioana79 Monica Ioana79 Buna ziua! O intrebare, stau de mai bine de 1 an in chirie, când m am mutat i am cerut propietarei sa ne faca contract, dar a zis ca se poate sta asa 3 luni, ... (vezi toată discuția)