avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supraveghere angajați audio/video: pentru mine este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supraveghere angajați audio/video: pentru mine este un deranj psihic aceasta monitorizare constantă, am ajuns în punctul în care îmi caut alt serviciu. Am vreo șansă în instanță?

Sunt angajat al unei companii TV, telefonie și internet, si ma deranjeaza faptul ca sunt inregistrat audio la locul de munca. sunt agent vanzari si in fiecare saptamana sunt ascultat in timpul interactiunii cu un client aleator sau nu stiu exact cum sunt alesi. dupa fiecare monitorizare primesc un mail cu nota . acest mail cu sumarizarea vizitei (transcrierea conversatiei, ce am zis, ce trebuia sa zic si nu am zis, mimica fetei, tonul, si alte date) este trimis la mai multe persoane inclusiv sefului direct care apoi daca nota este sub 9 imi trimite o atentionare. pe langa faptul ca nu este nici un afis ca locatia este suprevegheata audio, deci clientul nu stie si nu si-a dat acordul sa fie inregistrat audio, nici eu nu mi-am dat acordul sa fiu inregistrat. pt mine este un deranj psihic aceasta monitorizare constanta. ca sa luam nota satisfacatoare suntem obligati sa spunem anumite lucruri tuturor clientilor indiferent de cate ori intra in punctul de lucru. am ajuns in punctul in care imi caut alt servici. se poate sa ii actionez in instanta? am vreo sansa in instanta? nu am primit nici o instiintare despre consecintele pana la care se poate ajunge daca ai constant note mici, dar eu am fost amenintat cu referat daca continui cu note sub 6.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 20:13, 27 Mai 2018
1. "Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. ... "
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Comunicat de presă al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

3. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - sesizari
[ link extern ]
Are dreptate dl. Cornel Vasile,ai toate motivele si argumentele sa te indrepti impotriva angajatorului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "calinavocat" .
1. Sunteti angajatul unei companii "multinationale" ?
In cazul in care raspunsul dumneavoastra este afirmativ va pot furniza informatii asupra multitudinii metodelor de "supraveghere" (nu doar audio/video), cat si asupra "criteriilor" de evaluare (cu aproximatie, referitor la tipologia variantelor).
2. La data angajarii v-au fost prelucrate, in afara de fisa postului, ROF cat si alte regulamente interne ale companiei angajatoare ? Ati semnat pentru "luare la conostinta" ?
3. In functie de raspunsuri, aceasta discutie poate fi continuata pe acest forum/site.
Sau, o alta varianta, apelati la serviciile unui birou de avocatura.
Speta abordata de catre dumneavoastra poate avea si un caracter penal. Depinde doar de elementele ce decurg din evaluarea spetei, cu toate particularitatile acesteia.

Succes.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare audio/video bibimixer bibimixer Buna ziua, sotia mea este angajata la un market care este monitorizat video dar si audio. Este legal sa se inregistreze si audio ? Video mai inteleg... (vezi toată discuția)
Monitorizare audio/video Rainwatch Rainwatch Sotia mea lucreaza la un magazin alimentar, iar de curand seful ei a schimbat camerele cele vechi si au pus camere video si audio. Am mai cautat pe net dar nu ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare audio laura-jurist laura-jurist buna ziua este legal ca un angajator sa efectueze inregistrari audio in cadrul societatii, fara ca angajatii sa aiba cunostinta de acest fapt? multumesc (vezi toată discuția)