avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia informatii generale de munca
Discuție deschisă în Viata in Italia

informatii generale de munca

Buna sint cetatean roman rezident la Roma. As dori citeva informatii privind drepturile fundamentale ale omului. In perioada anului 2010 am executat o lucrare fiind o opera publica mai bine zis gara de la Bolonia centru, am executat-o in proportie de 90% , apoi ne-am oprit din activitate, atit eu cit si personalul cu care lucram impreuna pe motive economice, mai bine zis nu ne-au platit. Au trecut 5 zile in asteptarea unei soluti din partea administratiei (editat nume societate) dupa care nimic. Am apelat la un cabinet de avocatura din zona care l-a avertizat cu o scrisoare ... mi-a fost fatala alegerea si in scurt timp am primit 9 carabinieri care m-au dat afara fortat din cladirea unde locuiam provizoriu pina la finalizarea acestei lucrari. Am multe cereri sa fiu audiat de catre procurorii antimafia, dar nimeni nu m-a bagat in seama am fost cu av din Roma sa fiu audiat nimeni nu a raspuns la solicitarea av-tilor mei. Pe scurt mentionez ca am pierdut 35000euro impalcattura(schela 1500m2 plus hilti spa de o certa valoare etc) 1,5ani munca gratis si evacuat din santier pe motiv ca ocup abuziv santierul. Sunt actele care vorbesc intr-un final va dati seama prin ce am trecut si nici un procuror antimafia nu a vrut sa ma interogheze, cred eu ca la mijloc a fost frica de superiorii mai inalti oameni din Italia. Oricum am trecut faza cu tribunalul a fost o judecata, am pierdut-o ca era si cazul dar vreau sa stiu in situatia mea daca poate cineva sa ma indrume la Haga, undeva unde sa fie controlata bine sentinta pe care vreau sa o contest in fata la un tribunal international am multe de spus si cu psihicul sint la pamint, prea multe pagube am suportat si nimeni din sistemul statului nu a intervenit.
Va rog daca ma puteti ajuta.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna seara,
Ati avut contract incheiat cu societatea respectiva?
Plangerea s a efectuat in termen de 5 ani de la neplata salariilor?
V-ati adresat Directiei Teritoriale de Munca cu o plangere pentru neplata salariilor de catre angajator? Ati incercat medierea cu acesta?
fara contract incheiat am inceput lucrarea in urma unor promisiuni (facem contractul in scurt timp) 4 plingeri la carabinieri, 1 ministerul del lavoro,4 cereri la procuratura sa-mi ridic sculele si la INAIL 2 plingeri acum a ramas sa fac recurs la tribunalul din roma in interval de 6 luni
Eu cred ca lucrurile stau asa.
Societatea respectiva a castigat licitatia cu Trenitalia. Nefiind in masura sa execute lucrarea sau nici nu avea de gand sa faca acest lucru v-a subcontractat cu promisiunea incheierii unui contract.
Numai ca lucrurile au luat o alta intorsatura.. Posibil ca Trenitalia nu le a platit lucrarile executate, ei nu v au platit pe Dvs.

Asteptati recursul aici la Roma, vedeti de partea cui este hotararea si daca mai aveti o alta cale de recurs in Italia. Numai dupa aceea puteti apela la un tribunal international.
Aveti nevoie de rabdare si nu numai. In primul rand aveti nevoie de bani pentru sustinerea tuturor acestor cheltuieli.
In bocca al lupo!
multumesc d-na da lucrurile stau cam asa noi lucram si sc apaltante incasau si ne-a cam bagat in probleme economice imprumuturi datori oameni neplatiti etc intrun cuvint o mafie perversa ca asta la nivel de stat colegati cu fortele del"ordine nu am mai intilnit !! erau bani suficienti pt toti dar alde infame nu se satura niciodata apalt public 840000e si noi am concluso la 90%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor elabina elabina Am deschis divortul in iunie 2010 primul termen in octombrie 2010,pana sa ajung la primul termen am renuntat la divort.Eu lucrez in italia cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare pierduta teren dat in arenda Dan Mihai Dan Mihai va rog sa a-mi spuneti ce sa mai fac ca am pierdut si in recurs actiunea in revendicare , cu actele pe care le am nu i-mi vine sa crede , am certificat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani marionitalia1 marionitalia1 Am plecat in italia in urma cu 3 ani deoarece nu reuseam sa mai platesc creditele am trimis banii sotului pentru platirea lor .El a ramas cu copilul acasa ... (vezi toată discuția)