avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul ore de munca dupa gps
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul ore de munca dupa gps

Lucrez in domeniul farmaceutic si de cateva luni se calculeaza programul de lucru dupa gps ul de pe masina. Mentionez ca lucrez ca distribuitor. Foile de parcurs pe care le completam noi se pare ca sunt facute degeaba caci cei care sunt angajati ca supraveghetori se ghideaza doar dupa gps. Se poate cere si un certificat metrologic pentru gps ul de pe masina, In codul muncii este specificat undeva ca activitatea zilnica se masoara cu gps ul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:31, 26 Mai 2018
Codul muncii nu prevede așa ceva.

În schimb, potrivit art.119 C.mun., angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca definit potrivit art. 161 evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru.

"Legiuitorul nu a stabilit sub ce formă trebuie ținută evidența timpului de muncă. Astfel, angajatorii au obligația de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit al programului de lucru, într-o formă din care să reiasă timpul real de muncă prestat de fiecare salariat", a precizat inspectorul general de stat al Inspecției Muncii.
www.avocatnet.ro/articol_463...

Vedeți și
www.avocatnet.ro/articol_472...
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc. Sa inteleg ca acel dispozitiv de urmarire este ilegal si de neluat in seama? Poate avea abateri ca orice dispozitiv conectat la satelit.
Dispozitivele de localizare pe GPS a masinilor pot fi utilizate legal, cu informarea prealabila a angajatilor. Patronul nu are voie, insa, sa foloseasca optiunea de ascultare a discutiilor din masina.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta începând cu august 2017 anymaryh anymaryh Buna ziua, Cu referire la condica de prezență conf cerințelor începând cu august 2017: în art de lege nu precizează dacă trebuie neapărat pe format ... (vezi toată discuția)
Semnatura condica dinodana11 dinodana11 Sunt CMI-Cabinet medical individual si am angajat cu jumatate de norma kinetoterapeut ,care are program flexibil ,cand este nevoie ,la solicitari, Cum ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta emillius emillius Buna ziua, Daca in punctul de lucru am si angajati reprezentanti de vanzari care mai mult de jumatate de zi sunt pe teren, acestia vor trebui sa semneze in ... (vezi toată discuția)