avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate procura

Buna ziua
Apelez la competenta dumneavoastra pentru a-mi clarifica un aspect: detin o procura speciala prin care fiul meu, stabilit in strainatate ma imputerniceste sa-l reprezint in problemele legate de dezbaterea unei succesiuni.
Procura este datata 5 VII 2007 si poseda mentiunea ca este valabila "pana la ducerea la indeplinire sau revocare expresa".
In momentul de fata fiul meu are de ridicat de la posta o suma de bani rezultata din arendarea unui teren mostenit in urma acelei dezbateri succesorale.
Intrebarea mea este daca pentru aceasta situatie si la aceasta data procura mai este valabila.
Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 16:39, 31 Octombrie 2009
Procura dvs. nu este valabila in aceasta situatie, deoarece "situatia" nu face parte din dezbaterea succesiunii, aceasta fiind incheiata, daca asa cum spuneti chiar dvs., terenul a fost mostenit "in urma" respectivei dezbateri.
In al doilea rand, normele interne ale Postei Romane stabilesc necesitatea existentei unei procuri tot speciale, pentru ridicarea unor drepturi banesti care se cuvin altor persoane. In consecinta ar trebui sa aveti o procura speciala prin care baiatul dvs. sa va mandateze pentru ridicarea respectivei sume.
Puteti insa indica expeditorului sumei sa faca plata sumei prin ordin de plata, intr-un cont deschis de baiatul dvs., pe numele sau (al baiatului dvs.)
Poate nu e valabila aceasta procura.
Citit atent , totusi , continutul acesteia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pentru a ridica o sumă de bani, este necesară o procură specială.
Aşa cum s-a spus, "dezbaterea" e una, beneficierea de pe urma dezbaterii e altceva.
Iar cei de le poştă sunt foarte stricţi când vine vorba de a remite o sumă de bani unei alte persoane decât destinatarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala katai82 katai82 Buna ziua,un var mi a dat procura la notariat sa l reprezint la dezbaterea de mostenire,acesta fiind plecat din tara.Cu aceasta procura pot interzice cuiva sa ... (vezi toată discuția)
probleme cu procura ylys ylys In anul 2006 am fost imputernicit de care sora mea sa ma ocup de documentatia necesara pentru ca fata ei sa beneficieze de alocatie. Prin aceeasi procura sunt ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)