avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit cumparare imobil monument istoric
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit cumparare imobil monument istoric

Buna.am accesat un credit imobiliar banca brd.mi s-a aprobat credit.am gasit un apartament care este declarat imobil istoric.tot ok pana la evaluarea bancii cand mi s-a spus ca banca nu il poate lua drept garantie adica sa puna ipoteca pe el, desi apartamentul este in regula.o cunostiinta mi-a spus ca nici o banca nu da credit pt cumparare de imobile monumente istorice.este adevarat???cei din banca nu vor sa isi motiveze refuzul.ii pot constrange cumva sa imi comunice motivul?? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 11:22, 26 Mai 2018
Din cate stiu eu, exista un drept de preemptiune al statului exercitat prin Ministerul Culturii la cumpararea acestor imobile. Adica proprietarul nu il poate vinde decat dupa ce primeste din partea Ministerului raspunsul ca nu exista interes din partea statului sa cumpere imobilul la pretul stabilit de proprietar. Orice variatie de pret sau conditiile vanzarii intentionate trebuiesc notificate din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare drept de preemtiune monumente ROSU DORINA ROSU DORINA Am cerut Directei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu exercitarea dreptului de preemtiune cu privire la vanzarea unui imobil monument istoric.Ei mi-au ... (vezi toată discuția)
Cumpare apartament in imobil construit pe teren ipotecat cristina.risca cristina.risca Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: intentionez sa cumpar un apartament intr-un imobil nou, dezvoltat de o persoana fizica care, in ... (vezi toată discuția)
Urgent -cumparare apartament gajat mARA_Mara mARA_Mara Buna seara! Cum as putea cumpara un apartament gajat i siguranta fara a avea ulterior probleme? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)