avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul pe card

Buna ziua. Vreau sa-mi transfer salariul la alta banca pentru ca banca actuala are prea multe comisioane. De exemplu pentru interogare cont ai retragere . La retragere mi se iau bani si nu-mi pot lua salariul integral din aceasta cauza. Am cerut unuii reprezentant al firmei sa schimb banca si a zis ca nu se poate pentru ca toata compania lucreaza cu aceasta banca.ce as putea sa fac?
PS: mentrionez ca sunt persoana cu handicap si lucrez cu jumatate de norma.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
nicolas25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:36, 26 Mai 2018
Nimeni!? Nici un raspuns!?
Angajatorul nu poate obliga un salariat sa accepte o anumita banca in care sa i se vireze salariul.

art.166 (2) C.mun. - Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Asadar, pentru plata prin card a salariului acordul salariatului este obligatoriu, acesta putand stabili si contul in care salariul urmeaza a fi virat, nefiind obligatorie utilizarea cardului pe care angajatorul l-a contractat.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar danyel4269 danyel4269 buna ziua,intrebarea mea este,ma poate obliga angajatorul sa-mi deschid un cont bancar la banca unde are el fondurile,pentru a-mi transfera salariul eu avand ... (vezi toată discuția)
Contul pentru incasarea salariului amariusflorin amariusflorin Buna ziua. Te poate obliga angajatorul sa deschizi cont la o banca anume, pentru incasarea salariului, sau angajatul poate deschide cont la banca preferata ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate impune la ce banca sa-mi fac card pentru primirea salariului? Diana_Dana Diana_Dana Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul are dreptul sa-mi impuna sa am card la o anumita banca preferata de el pentru a-mi primi salariul, desi eu ... (vezi toată discuția)