avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul poate impune la ce banca sa-mi fac card ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul poate impune la ce banca sa-mi fac card pentru primirea salariului?

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul are dreptul sa-mi impuna sa am card la o anumita banca preferata de el pentru a-mi primi salariul, desi eu am deja la o alta banca si sunt multumita de comisioanele ei.
Pana acum singurul argument pe care mi l-a invocat a fost ca nu trebuie sa fiu altfel decat cei din colectiv.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 19:59, 3 Februarie 2015
Angajatorul nu poate obliga un salariat sa accepte o anumita banca in care sa i se vireze salariul.
Multumesc pt. raspuns! Exista vreo lege pe care o pot invoca pentru a-mi argumenta optiunea? Din partea angajatorului sunt doar tipete, nu mi-a invocat nici o lege. As dori sa sting conflictul intr-un mod civilizat.
art.166 (2) C.mun. - Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Asadar, pentru plata prin card a salariului acordul salariatului este obligatoriu, acesta putand stabili si contul in care salariul urmeaza a fi virat, nefiind obligatorie utilizarea cardului pe care angajatorul l-a contractat.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sper sa reusesc sa rezolv pe cale pasnica. Pana acum m-a amenintat ca seful conduce si ca nu avem voie la opinii personale, ca doar e firma lui si face ce vrea si daca nu accept n-o sa-mi dea salariul. Se pare ca vrea cu orice pret sa fie ca el, incalcandu-mi acest drept de a decide eu. E greu de colaborat cu un astfel de angajator!
Incercati sa va puneti in locul lui. In Romania sunt cateva zeci de banci. Cum ar arata si cata munca ar face contabilitatea daca fiecare ar lucra cu propria banca si ar trebui trimise borderouri si ordine de plata la toate. E o chestiune de comoditate si eficienta. La ultima firma unde am lucrat nu te intreba nimeni nimic. A venit cardul si s-au virat banii. Apoi au schimbat banca si au venit alte carduri.

Alte discuții în legătură

Reducerea fortata a veniturilor prin virarea salariului pe card papusa1408 papusa1408 Buna ziua! Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea ... (vezi toată discuția)
Comision bancar card de salariu valeriandinu valeriandinu Astfel cum s-a impamantenit in viata noastra de capitalisti, salariul este virat intrun cont bancar la care este atasat un card ... de salarii. Recent am fost ... (vezi toată discuția)
Obligata de angajator sa-mi deschid cont la o anumita banca alexiaalina alexiaalina Pot fi obligata sa-mi deschid cont la o banca anume impusa de angajator pentru a-mi putea primi salariul?? multumesc anticipat (vezi toată discuția)