avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția mea este însărcinată cu alt bărbat. Cum se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția mea este însărcinată cu alt bărbat. Cum se poate face ca să fie copilul pe numele ei?

Sunt casatorit de 3 ani cu sotia mea eu plecat in strainatate ea ma inselat cu alt barbat si a ramas insarcinata cu el. Ea mia recunoscut totul si eu am iertato si vreau sa fie copilul pe numele meu si sa ne continuam viata asa cum e. Dar sotia spune ca vrea sa bag divort si sa fie copilul doar pe numele ei si dupa sa ne casatorim civil din nou se poate face asa ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai bine o lăsați și căutați pe altcineva. O femeie care va inșelat o dată vă va înșela și a doua oară. Gândiți-vă! Chiar merită să fiți înșelat?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Nicusor87" .

Va admir pentru omenia si "sufletul" de care dati dovada. Rar se intampla asa ceva. Sunteti un "om bun" . Copilul care este "pe drum" nu este "vinovat".

1. Ce se intampla in situatia in care "tatal biologic" isi revendica paternitatea copilului ?

2. Ce se intampla in situatia in care "sotia" NU va dori "sa ne casatorim civil din nou", precum ati mentionat ?
Poate dori sa intemeieze o noua familie, cu "tatal biologic" al copilului ?
Aveti o certitudine/siguranta in sensul celor ce le-ati specificat ?

3. De ce trebuie sa declansati dumneavoastra procedura de divort ?
Daca tot doreste sa divorteze, lasati "sotia" sa se ocupe de aceasta problema. Este dreptul dansei.
In atare situatie, puteti avea imaginea clara si completa asupra a tot ceea ce se va petrece.

In functie de raspunsuri, discutia poate continua pe acest forum/site.

Succes.
Mergeti totusi la un avocat sa va arate care sunt procedurile, variantele, sa vedeti ce riscuri are fiecare situatie, nu decideti asa, dupa ce auziti. Vorbiti si cu sotia, vedeti care este motivatia ei etc. Exista si varianta adoptiei copilului sotiei...
Si daca tatăl biologic nu-si recunoște copilul,dacă probele ADN confirmă că nu sunteți tatăl biologic,veți fi exonerat de obligativitatea prenatală. In altă ordine de idei,nu cred ca este bună o recunoaștere a copilului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Nicusor87".

1. Aveti certitudinea faptului ca sotia este insarcinata ?
Sau, va bazati doar pe cele ce v-au fost comunicate/relatate de catre sotie ?
Incercati sa luati legatura cu medicul ginecolog, pentru confirmarea sarcinii.
Un simplu "test", cumparat de la orice farmacie, nu este 100 % concludent. Are doar caracter orientativ.

2. Posibila, ar fi, doar simpla dorinta a sotiei de a divorta. Relativ si discutabil.

3. Avand in vedere faptul ca elementele specificate de catre dumneavoastra, pana in prezent, sunt aproximativ incomplete, incercati, daca este posibil, sa mentionati mai multe precizari.

Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Paternitate moonshadow moonshadow In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat. Intervine un divort=D>. Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)
Declarare nou-nascut mikaelamika mikaelamika Buna ziua, vreau si eu sa stiu daca tatal, care este casatorit si nu este divortat, poate recunoaste copilul pe care l-a facut cu alta femeie, aceasta nefiind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii la starea civila cool123 cool123 buna ziua, am inteles ca nasterea se inregistreaza la termen de 14 zile la starea civila pe raza careia a avut loca nasterea, respectiv sectorul unde se afla ... (vezi toată discuția)