avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cetatenie romana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cetatenie romana

am depus actele in 2002 am aparut in monitorul oficial prima parte ce trebuie de facut mai departe pentru a obtine cetatenia?:((
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 16:24, 3 Noiembrie 2009
Legea 21/1991 -reactualizata prevede urmatoarele:

"Art. 19. - Cetãtenia românã se dobândeste la data depunerii jurãmântului de credintã.
În termen de 3 luni de la data publicãrii ordinului ministrului justitiei în Monitorul Oficial al României, Partea I, persoanele cãrora li se acordã cetãtenia românã vor depune jurãmântul de credintã fatã de România.
Jurãmântul de credinþã se depune în sedintã solemnã în fata ministrului justitiei sau a secretarului de stat delegat în acest sens si are urmãtorul continut:
«Jur sã fiu devotat patriei si poporului român, sã apãr drepturile si interesele nationale, sã respect Constitutia si legile României.»
Dupã depunerea jurãmântului, Comisia elibereazã certificatul de cetãtenie românã, care va fi întocmit în douã exemplare, semnate de ministrul justitiei, dintre care un exemplar va fi înmânat titularului. Ambele exemplare ale certificatului contin elemente de sigurantã si au aplicate fotografii ale titularului.
În situatia în care copiii minori dobândesc cetãtenia românã odatã cu pãrintii sau cu unul dintre ei, acestia vor fi înscrisi în certificatul de cetãtenie al pãrintilor si nu depun jurãmântul.
Persoana care a obtinut cetãtenia românã în conditiile prevãzute la art. 10 si 10 -1, cu mentinerea domiciliului în strãinãtate, va depune jurãmântul de credintã în fata sefului misiunii diplomatice sau al oficiului consular al României din tara în care domiciliazã, în termenul prevãzut la alin. 2. În acest caz, certificatul de cetãtenie românã va fi eliberat de seful misiunii diplomatice sau al oficiului consular respectiv.
În cazul în care copilul devine major în timpul procesului de solutionare a cererii si pânã la data dobândirii de cãtre pãrinti a cetãteniei române, acesta va depune jurãmântul si i se va elibera certificat de cetãtenie distinct."

Sfatul meu este sa va adresati Directiei pentru Cetatenie -str. Petofi Sandor nr. 47, Bucuresti, sector 1, pentru a obtine mai multe date cu privire la dosarul Dvs.
În termen de 3 luni de la data publicării ordinului Ministrului Justiţiei de acordare a cetăţeniei române în Monitorul Oficial Partea I, persoanele cărora li se acordă cetăţenia vor depune jurământul de credinţă faţă de România.
După depunerea jurământului, Comisia pentru Cetăţenie eliberează certificatul de cetăţenie română.
În termen de 3 luni de la data publicării ordinului Ministrului Justiţiei de acordare a cetăţeniei române în Monitorul Oficial Partea I, persoanele cărora li se acordă cetăţenia vor depune jurământul de credinţă faţă de România.
După depunerea jurământului, Comisia pentru Cetăţenie eliberează certificatul de cetăţenie română.


S-au intalnit cazuri in care termenul de 3 luni nu a fost respectat, intrucat "programarile" pentru depunerea juramantului de credinta fata de tara depind inclusiv de factori externi (politici, sociali, economici etc.)
Acesta este motivul pentru care recomand "o vizita" la Directia Cetatenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere juramint obtinere cetatenie Angela C Angela C Ce acte trebuie sa prezinti la depunerea juramintului si daca trebuie sa platesti ceva? Peste cit timp dupa ce ai depus juramintul primesti pasaportul ... (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei romane Jonny93 Jonny93 Daca cererea de acordare a fost aprobata si publicata in Monitorul Oficial, ce mai trebui facut? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Redobandirea cetateniei romane alygeo alygeo Buna ziua. Va rog sa ma ajutati deoarece am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Bunica mea a parasit Romania in anii 1975 si a imigrat in Suedia (mama a ... (vezi toată discuția)