avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca în zi de sărbătoare legală ce cade în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca în zi de sărbătoare legală ce cade în weekend

Buna ziua.
Prin natura muncii noastre la noi se lucrează în weekend. Pentru acest fapt se acordă un spor la salariu și 48 ore consecutive in zile lucrătoare din săptămâna următoare.
Întrebarea este: dacă în weekend cade o zi de sărbătoare legala pentru care se acordă un spor de 100%, ore libere plătite pentru weekendul lucrat, ar trebui sa primim încă o zi liberă pentru sărbătoarea legală? Toate acestea se cumulează?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: izsak carmen , utilizator 11:22, 30 Mai 2018
In acest caz, nu se compenseaza cu inca o zi libera pentru faptul ca o zi din week-end era si zi de sarbatoare legala... in schimb, se va plati si sporul pentru munca desfasurata in zi de sarbatoare legala.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul in zile de repaus saptamanal si sarbatori legale ContSters431711 ContSters431711 Buna ziua, In saptamana 29.05.2017 – 04.06.2017 am lucrat consecutive 7 zile. Compania pentru care lucrez nu plateste ore suplimentare, acestea fiind ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend carmenalinamihai carmenalinamihai Buna seara, sunt noua pe acest forum si as dori sa va rog in masura care se poate sa imi raspunda cineva avizat in dreptul muncii. Referitor la sporul de ... (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)