avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Forex
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Forex

Buna seara! Am 18 ani si vreau sa incep sa lucrez pe o platforma de forex.
1) Trebuie sa platesc impozit pe profiturile castigate din piata forex?
2) Trebuie sa raportez castigurile undeva?
3) Ce acte sunt necesare pentru a incepe trading-ul pe forex?
4) Voi avea treaba cu A.N.A.F?
5) Pot avea probleme cu banca in legatura cu depunderile pe cont din castigul de pe forex? Ma poate intreba de unde am acei bani?
Va multumesc frumos! Am incercat sa ma informez, dar nu am gasit nimic. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: csgororos , utilizator 21:29, 22 Mai 2025
Salut @boby, te-ai lamurit ce cod CAEN trebuie pt Prop Trading? Mersi.
Salut! Ai pus niște întrebări foarte bune, mai ales că e important să fii bine informat de la început.
Da, trebuie să plătești impozit pe profiturile din forex – sunt considerate venituri din investiții.
Aceste câștiguri trebuie raportate anual în declarația unică la ANAF.
Nu îți trebuie acte speciale ca să începi, doar buletinul pentru verificarea contului la broker.
Da, ANAF va avea legătură prin raportarea veniturilor.
Banca poate cere justificări pentru sume mai mari, deci e bine să păstrezi extrasele și documentele de la broker.
Și da, sunt perfect de acord cu tine – e greu să găsești info clară! Spațiul crypto și forex evoluează constant, apar mereu produse și servicii inovatoare care deschid oportunități noi, inclusiv pentru afiliați. îSpor la început! Uite un ghid foarte bun pentru începători: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2025
csgororos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venituri din optiuni binare on64 on64 Buna ziua, Am o intrebare pentru dumneavoarstra daca nu va suparati, sa imi replicati, eu fiind intr-o dilema cu demersurile pentru a plati impozitele ... (vezi toată discuția)
Se plateste cas sau cass pentru veniturile provenite din trading de cryptomonede? daniel222 daniel222 Buna ziua, As dori sa stiu cum sunt impozitate veniturile provenite din trading-ul de cryptomonede. Sa zicem, de exemplu, ca la finalul anului 2018 am ... (vezi toată discuția)
Am și eu întrebare și aș aprecia foarte mult dacă m-ați ... Marian2727 Marian2727 Am și eu întrebare și aș aprecia foarte mult dacă m-ați putea lămuri. Anul ăsta am cumpărat niște Solana prin intermediul platformelor Revolut și ... (vezi toată discuția)