avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cheltuieli deductibile venituri din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cheltuieli deductibile venituri din inchiriere

Care sunt cheltuielile deductibile mentionate in declaratia 212, in cazul veniturilor din chirii?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: nahir , utilizator 17:56, 1 Iunie 2018
Venitul net din cedarea folosinței bunurilor se stabilește prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut. Va rog sa cititi din codul fiscal art. 84.
Va multumesc pentru raspuns insa tot nu m-am edificat. Care sunt acele cheltuieli care pot fi deduse in limita celor 40% deductibili din venitul brut, in speta chiria perceputa? Cheltuieli cu ce? Cu reparatiile? Daca spre exemplu am cheltuit niste bani pentru imbunatatirea conditiilor de trai din apartament (zugravit, parchetat, schimbat usa la intrare, schimbat tevile si robinetii instalatiilor sanitare (baie si bucatarie), acestea pot fi deduse? Daca da, procentual in limita celor 40% , luna de luna pana la acoperirea sumei investite?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Limita este de fapt o valoare fixa rezultata din aplicarea procentului de 40%. Intr-un an aveti mai multe cheltuieli si in urmatorul mai putine dar asta nu conteaza.
Va redau si din normele de aplicare la ar. 84 cod fiscal: Pentru recunoașterea deductibilității cheltuielii stabilite forfetar proprietarul nu este obligat să prezinte organului fiscal documente justificative.
Multumesc.
In concluzie, pot aplica 40% la total venit brut estimat a fi incasat pe parcursul a 12 luni, cheltuieli forfetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica (nu pfa) cheltuieli deductibile Corina Secara Corina Secara Reparatiile facute in vederea bunei functionari a unui spatiu inchiriat ( in cazul meu, reparatia conductei de alimentare cu caldura , conducta aflata intre ... (vezi toată discuția)
Se scade din impozitul platit la "fisc" asigurarea imobilului ( spatiu comercial) cosminani cosminani Sunt persoana fizica si am cumparat un spatiu comercial recent ,am reusit sa-l dau in chirie pe 2ani, cu 300 lei lunar (primele doua luni gratis pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 bellefille bellefille Buna seara.Am nevoie de ajutor in legatura cu completarea Declaratiei 200,pentru venituri obtinute in 2014,pentru din cedarea folosintei bunurilor (cote ... (vezi toată discuția)