avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Depunerea intampinarii dupa expirarea termenului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Depunerea intampinarii dupa expirarea termenului de depunere

Se mai poate depune intampinare dupa expirarea termenului de depunere? Am dat in judecata pentru custodie pe tatal copilului meu si a avut termen pana astazi sa depuna intampinare dar nu a facut asta pana acum. Mai poate face asta?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:42, 31 Mai 2018
Nu dar la termen puteti depune concluzii scrise, le puteti spune oral si este aproape acelasi lucru.
Intrebarea dnei era daca paratul mai poate depune intampinare nu dansa care este reclamanta.Intampinarea poate sa fie depusa dar puteti invoca exceptia tardivitatii formularii acesteia.
Întâmpinarea poate fi trimisă şi prin Poştă, dacă a fost trimisă până astăzi; contează data de pe ştampila poştei. În rest, el poate să-şi spună doleanţele şi în şedinţa publică, dar nu poate propune probe.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă le depune tardiv, vor fi calificate drept concluzii scrise, context în care pârâtului i se va aplica sancțiunea decăderii din dreptul de a propune probe, invoca excepții de ordine privată.

Vă rog să aveți în vedere că temernul de 10 zile se calculează pe zile libere, deci în total ar fi 12 zile și că, dacă a fost trimisă prin serviciul poștal, data poștei echivalează cu data depunerii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare depusa dupa expirarea termenului Adrianz3 Adrianz3 Ce se poate intampla daca intampinarea este depusa dupa expirarea termenului? Inafara de sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca ... (vezi toată discuția)
Cum solicită instanța o întâmpinare de la pârât in termen ... IonutCaraba IonutCaraba Cum solicită instanța o întâmpinare de la pârât in termen de 25 zile cronologice ? (vezi toată discuția)
Buna, am primit o întâmpinare pentru o acțiune civila prin ... Hello! Hello! Buna, am primit o întâmpinare pentru o acțiune civila prin poștă dar nu prin recomandată și am găsit-o după o luna în cutia poștală. Dacă nu m-I ... (vezi toată discuția)