avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Bilet de trimitere consult medical
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Bilet de trimitere consult medical

De curand m-am confruntat cu urmatoarea situatie din domeniul asigurarilor de sanatate: am avut nevoie de o consultatie medicala la pneumologie si am solicitat medicului de familie un bilet de trimitere, pe care l-am primit. Consultatia a avut loc intr-o clinica privata si pe baza biletului de trimitere am platit doar o parte din tarif. Dar medicul specialist a apreciat ca am nevoie de inca o consultatie pe care am programat-o. Fiind mai mult de 30 zile calendaristice de la data emiterii biletului, medicul specialist a precizat ca nu mai poate fi folosit si ca trebuie sa aduc un alt bilet daca vreau sa beneficiez de reducerea pretului. Acelasi lucru mi s-a spus si la receptia clinicii. Dar cand am solicitat un alt bilet de trimitere, medicul de familie m-a refuzat, spunand ca timp de 3 luni nu are voie sa elibereze un nou bilet la aceeasi specializare si pe acelasi diagnostic. Am fost surprinsa de acest raspuns deoarece stiam ca un bilet de trimitere este valabil numai 30 de zile calendaristice (cu exceptia anumitor afectiuni cronice). Care dintre medici a procedat corect? Eu, ca pacient, ce ar trebui sa fac?

Alte discuții în legătură

Valabilitatea biletului de trimitere de la medicul de familie ursulici ursulici Buna ziua... nu o data m-am vazut facut mingie de ping-pong intre medicul de familie si specialist (evident, atunci cand acesta din urma functioneaza in alta ... (vezi toată discuția)
Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)
Probleme concediu medical alina_25 alina_25 O persoana care sufera de o bronsita cronica este trimis luna trecuta de medicul de familie la medicul specialist care ii da concediu medical pe o ... (vezi toată discuția)