avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in strainatate

Cat timp se poate lucra prin detasare in Germania ? Daca o persoana lucreaza de ani de zile in Germania si este platit in Romania cu salar minim mai poate fi vorba de detasare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 10 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Durata detasarii transnationale se calculeaza pe baza unei perioade de referinta de un an de la data inceperii acesteia. La calculul duratei detasarii transnationale se iau in considerare perioadele anterioare in care postul a fost ocupat de un salariat detasat in cadrul prestarii de servicii transnationale.

Salariatii detasati de pe teritoriul Romaniei in cadrul prestarii de servicii transnationale beneficiaza de salariul minim aplicabil pe teritoriul unui stat membru sau pe teritoriul Confederatiei Elvetiene,

Inspectia Muncii este autoritatea nationala competenta sa controleze, prin inspectoratele teritoriale de munca, respectarea de catre a legislatiei in domeniul muncii.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca)/Inspectia Muncii prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc pentru raspuns
Mai am o neclaritate.
Se poate lucra in Germania ca detasat mai mult de 10 ani ? Veniturile obtinute in Germania sunt considerate salar sau bonus - având in vedere ca in România firma plateste detasatului un salar minim pe economie.
Atata vreme cat exista o sentinta de pensie alimentara pt minor de 16 %, din toate veniturile, este obligata firma sa declare toate veniturile angajatului ? Sau este in regula sa trimita doar 16 % din salariul minim pe care angajatul o primeste in Romania ? Firma angajatoare, a taiat si din acel 16% din salariul in lei , zilele de concediu.
Multumesc mult
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Ana Ica, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate stiu ,maxim 24 de luni poate fi o detasare in strainatate.
[ link extern ] /

Veniturile obtinute in Germania sunt considerate venituri salariale.

Pensia alimentara se plateste in cuantumul stabilit de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare vasilegabriel vasilegabriel Exista diferenta intre detasarea in tara si detasarea transfrontaliera (detasare in germania ) ? Multumesc (vezi toată discuția)
Diurna in cazul detasarii transnationale Cosmi7 Cosmi7 Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: {n cazul detasarii unui angajat pe teritoriul altui stat, in speta Italia, diurna este considerata parte a ... (vezi toată discuția)
Delegare in strainatate vs detasare transnationala Geri2021 Geri2021 Buna ziua! Ati putea oare sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii neclare privind [b]detasarea transnationala[/b] vs [b]delegarea externa[/b]? O firma ce ... (vezi toată discuția)