avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Angajat în sectorul bugetar nu am beneficiat de ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Angajat în sectorul bugetar nu am beneficiat de majorarea de 25% începând cu ianuarie 2018

Bună ziua, sunt angajat la o unitate bugetara ,am avut salariul până in luna decembrie de 1740, începând cu ianuarie 2018 salariile s-au majorat cu 25%, deci trebuia să am salariul de 2175, am beneficiat de majorate, dar in luna mai mi s-a spus ca s-a facut o greșeală si trebuie sa dau banii înapoi, deoarece sunt personal contractual si trebuia sa mi se facă salariul de 1900 ron . Menționez că doamna care ține contabilitatea la noi este de la o firmă de contabilitate și nu a mai ținut contabilitatea la o firmă bugetară. În sectorul privat este vorba de majorarea salarială la petsonalul contractual la minimul pe economie, nicidecum in sectorul bugetar.
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 10:08, 1 Octombrie 2018
Majorarea salariilor al carui cuantum era sub salariul minim pe economie s-a efectuat atat pentru sectorul privat, cat si pentru cel bugetar.

Bugetarii nu sunt o exceptie de la lege.
Răspunsul dumneavoastră este evaziv, dacă se poate să-mi răspundeți dacă trebuia sa-mi majoreze salariul cu 25% să ajung la salariul de încadrare 2175 sau sa mi se dea salariul de 1900? Suntem plătiți de la bugetul de stat , de aceea am spus că este diferit de sectorul privat.
Trebuie vazuta grila de incadrare. Teoretic toate salariile s-au majorat cu 25% , brut la care se aplica noile contributii trecute in sarcina angajatului, astfel incat sa nu se inregistreze diminuari, la net, fata de luna decembrie 2017. Vedeti la o institutie similara ce salariu are prevazut pentru acelasi post. Vedeti legea 153/2017 actualizata la 2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim 1900 lei - cuprinde si majorarea de 25%, care se aplica de la 01.01.2018 ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rof frumos sa ma ajutati sa inteleg: - daca salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată de 1900 lei care se va acorda ... (vezi toată discuția)
Salariile functionarilor publici din primarii animarsrl animarsrl Buna ziua, Ca urmare a faptului ca de la 1 ian.2018 salariul minim pe economie va fi 1900 lei, salariile personalului din primarii, respectiv functionari ... (vezi toată discuția)
Dacă acuma am 1930 salariu mai îmi creste de la 1 ianuarie Chirovan Daniel Chirovan Daniel Dacă se mărește de la 1 ianuarie dacă acum salari de baza este de 1930atit îl am acum (vezi toată discuția)