avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata de munca

am fost in delegatie cu servicu la o distanta de 190 km cu plecare de la domiciliu la 5 dimineata si intoarcere la 20.00 , am primit diurna pe ziua respectiva .intrebarea mea este urmatoarea deplasarea de la domiciliu la locul de munca dura 3 ore 8 ore munca 1 ora aproape pauza si 3 ore deplasare catre domiciliu. Sunt 15 ore de munca sau cum se calculeaza?Cedepaseste 8 ore de munca sunt considerate ore suplimentare? am cerut sa mi se acorde ore libere la angajator dar nu mi -a dat nici un raspuns .Va rog un punct de vedere.. multumesc..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:18, 3 Iunie 2018
Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare - art.111 C.mun.

Nu constituie timp de munca, timpul pe care salariatul, de exemplu, il petrece pe drum pentru a ajunge si a se inapoia de la locul unde este delegat.

Studiu de caz: Programul de munca si timpul de lucru in delegatie
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca suplimentara in delegatie calinaremus calinaremus Buna ziua Sunt in delegatie in afara tarii angajat fiind la o companie din Romania .Salariu in Ron +diurna/zi. Doresc sa ma edific in urmatoarea problema ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Orele petrecute in avion pentru delasare delegatie sunt ore de lucru? dragosc02 dragosc02 Orele petrecute in avion, taxi, aeroport pentru asteptare conexiuni atunci cand sunt in delegatie sunt asimilate cu orele de lucru? Care sunt obligatiile ... (vezi toată discuția)