avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SE POATE NUMI HARTUIRE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SE POATE NUMI HARTUIRE?

Un vecin mi-a deschis primul dosar civil ca i-am adus la cunostinta ca intre gardul lui de peste 50 de ani si tarusii mei batuti de topograf, exista o fasie de teren lunga de aprox 35 de metri si lata de 60-70 cm. El nu are schita cadastrala. Cu toate ca el a cumparat terenul din 1999-2000, nu stia acest fapt pana cand eu am facut masuratori in 2016. In 2016 i-am spus ca poate acea fasie ii apartine, dar el a zis ca nu este a lui. Dupa o luna, mai precis in luna septembrie 2017 mi-a deschis procesul. Tin sa mentionez ca el are 3 nr topo, dar nu stia cum sunt asezate in imprejmuirea lui (curtea lui). Asa ca a folosit ca document un CF al unuia dintre nr topo pe care avea contract de VC, dar nu se invecina cu mine. Pe celelalte 2 nr topo este proprietar in urma unei sentinte. Am facut demersuri la cadastru si la primarie de unde am adus schite si raster cu asezarea parcelelor care compun imprejmuirea sa. A pierdut procesul prin exceptie de inadmisibilitate. Nici nu s-a terminat acest proces ca mi-a deschis altul, folosind nr topo care se invecineaza cu mine, dar care este proprietar in urma unei sentinte din anul 2008, pentru ca a avut ceva probleme si atuci cu toate nr topo. Tinand cont ca el a adus un topograf si i-a masurat terenul (imprejmuirea - gardul) si i-a iesit 5200 mp, iar in acte are 4923 mp, el continua sa ma actioneze in instanta. De data asta ce credeti ca este de facut? Va multumesc. Eu consider ca ma hartuieste prin actiunile sale.
Cel mai recent răspuns: DORUSTA , utilizator 13:56, 5 Iunie 2018
Procesul acesta isi va urma cursul si va trebui sa depuneti la dosar documente care sa va sustina punctul de vedere. Poate fi necesara si o noua expertiza tehnica judiciara in domeniul topo.
Este dreptul vecinului sa deschida actiuni in instanta, cate doreste, daca tot are bani de pierdut. Incearca, poate va avea si succes de cauza.
Va multumesc d-le POPA, dar cine ii va face lui schita cadastrala daca el are mai mult teren imprejmuit decat in acte. A fost deja acel topograf si mi-a spus ca el ar trebui sa doneze o parte dintr-un nr topo. Bine, topograful fiind prieten de-al lui. L-am contactat pe topograf in sensul ca intentionez sa-l pun martor la primul proces la care mi-a zis ca el s-a retras de la masuratori si ca el nu poate sa faca asa ceva. Adica el nu mai vine acolo niciodata. Inca o data va multumesc.
Puteti solicita instantei sa se efectueze o expertiza tehnica judiciara in specializarea topo vizand situatia existenta in teren si compararea cu documentele existente de care se face uz in instanta de vecinul dvs. Daca se aproba expertiza, in afara de expertul desemnat de instanta, dvs. puteti nominaliza (se aproba si acesta de catre instanta) un expert parte (din aceeasi specialziare cu expertul desemnat si il platiti dvs. separat) care va participa la expertiza.
Nu este hartuire in sens penal.
Nu il puteti opri sa va dea in judecata.
Doar daca va tot plati avocatul dvs. si cheltuielile de judecata se va astampara daca deschide procese aiurea si le pierde.
Nu este hartuire in sens penal.
Nu il puteti opri sa va dea in judecata.
Doar daca va tot plati avocatul dvs. si cheltuielile de judecata se va astampara daca deschide procese aiurea si le pierde.

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara topografica Iondalea Iondalea Sunt parat intr-un dosar de granituire si as dori sa mi spuneti daca as putea depune o expertiza judiciara topografica pe cheltuiala mea, deoarece expertul ... (vezi toată discuția)
Topografiere teren viorel77 viorel77 În ce constă lucrarea de expertiză topografică a terenului extravilan si intravilan (practic)? (vezi toată discuția)
Uzucapiune 2011 maresalu_67 maresalu_67 va rog sa-mi spuneti daca topograful trebuia sa tina cont de legea 7/1996 la intocmirea documentatiei pt. uzucapiune intr-un dosar deschis in 2011 (vezi toată discuția)