avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Topografiere teren
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Topografiere teren

În ce constă lucrarea de expertiză topografică a terenului extravilan si intravilan (practic)?
Cel mai recent răspuns: viorel77 , utilizator 18:11, 24 Octombrie 2018
Sa va spun cum a fost la mine...
A venit expertul topo., am fost prezenti fam. mea, cel ce a reclamat faptul, deschis procesul de granituire..., si vecini nostri...
Expertul a reglat aparatul topo., GPS.ul si a inceput sa masoare suprafata reclamantului si a vecinilor lui din stanga si dreapta, noi si celalalt vecin...
Masuratorile s au facut pe aliniamentele deja existente, indicate de noi trei...
Dupa masuratoare a descarcat datele din Caietul de teren (asa se numeste dispozitivul care citeste informatia data de GPS, reglezi aparatul, etc ) apoi a facut planul la toate cele trei suprefete, a reclamantului si vecinilor lui, si a calculat suprafata efectiva a fiecaruia pe care a comparat-o cu cea din Titlul de proprietate si info. de la OCPI...toate astea la biroul expertului...
Aceste informatii au ajuns in instanta care a decis...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Vă mulțumesc! Era vorba de mpștenire teren extravilan arabil.
Daca expertiza este dispusa de o instanta de judecata, este vorba de o expertiza tehnica judiciara si expertul va trebui sa raspunda documentat (dupa caz sunt necesare masuratori la fata locului) la obiectivele fixate de catre instanta pentru expertiza. Aceste obiective pot fi propuse si de partile in proces, dar obligatoriu trebuie aprobate de instanta de judecata.
Instanta poate cere ca raportul de expertiza sa fie avizat de catre OCPI.
Pentru expertiza, expertul are la dispozitie documente depuse de partile in proces la dosarul cauzei dar si documente pe care le poate studia la primarie, prefectura, OCPI, cadastru, CF, etc. Sunt cazuri in care sunt necesare documente care sunt detinute doar de catre Arhivele statului si acestea pot fi procurate doar de catre propietari/ mostenitori si dupa caz, din dispozitia instantei de judecata.
Daca doriti o expertiza extrajudiciara (pentru a vedea ce mosteniti) dvs. trebuie sa fixati obiectivele pentru expert.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topografica efectuata în "sistem de coordonate particular, special adoptat"!!! Annett Annett Într-un.proces de granituire, expertul judiciar a depus o \"minune de expertiza\", iar calculul coordonatelor tuturor punctelor ridicate din teren s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Gard facut pe proprietatea vecinului din greseala? marian_81 marian_81 Buna ziua, am facut un gard dupa ce terenul a fost parcelat, .erau semne pe parcela mea, dar ca sa fiu sigur am mai facut o masurare cadastrala care a ... (vezi toată discuția)