avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia unica si contributiile la stat pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia unica si contributiile la stat pentru PFA

Buna ziua! In anul 2017 am realizat venituri anuale de 11000 lei . Acum daca completez Declaratia unica am inteles ca nu sunt obligata sa platesc CASS si CAS .Pe mine m-ar interesa totusi sa platesc CASS. Daca doar depun declaratia unica si momentan n-am achitat nimic catre CASS , se considera ca sunt asigurata ? Beneficiez de servicii medicale ca asigurat? Pot plati oricand in cursul anului 2018 ?
Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: brtdaniela , utilizator 21:11, 25 Iunie 2018
Da si puteti sa platiti pana la 15 decembrie 2018. Aveti acolo in declaratie termenul la cass.
Dupa ce depun declaratia unica trebuie sa merg la Casa de Sanatate cu dovada ca vreau sa fiu asigurata pe anul 2018 ? Si inca o intrebare ....in declaratia unica ma intreaba la unul din puncte de venitul pe 2017 ...in urma declaratiei unice se face si actualizarea pe 2017 (am estimat mai mult decat am realizat si evident am platit si impozit mai mult)
Multumesc !
Da. In declaratia unica in prima parte se face inchiderea anului 2017 si dupa depunerea ei, spre toamna o sa primiti decizie de impunere prin care va vor anunta daca aveti de plata suplimentar sau de restituit.
Am inteles ! Eu pe 2017 ultima transa estimativa nu am platit o deoarece dupa calculele mele am considerat ca am c-am achitat (in momentul in care am vazut ce venit am realizat efectiv pe 2017 )In transa respectiva era inclusa si asigurarea de sanatate. ar trebui sa platesc macar la sanatatea sau astept sa vad ce mi vine in toamna .
Va multumesc pentru ajutor !!!
Trebuia s-o fi platit-o asa cum aparea pe decizia de impunere primita acasa caci ei o sa va calculeze penatitati de neplata la acele termene chiar daca ulterior cand veti depune anul urmator declaratia de inchidere a anului 2017 se va constata ca vor avea de restitit ceva platit in plus.

Alte discuții în legătură

Declaratie unica pfa, cass platit anticipat wrunning wrunning Buna ziua! Ca persoana fizica, in anul 2018, nu am avut niciun fel de venit si la finalul anului am achitat suma de 1440 lei, echivalentul a 6 salarii minime ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pentru 2018 Margacc Margacc Buna ziua, Sunt PFA si incerc sa imi completez declaratia unica. Am cateva nelamuriri pentru care va rog sa ma ajutati. In declaratia unica completata in ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica rectificativa gina.lucia gina.lucia Va rog..putin ajutor... Am avut anul trecut in declaratia unica Cap1- venituri realizate in sistem real 2017 si Cap2- venituri estimate in sistem real 2018 + ... (vezi toată discuția)