avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contribuție pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contribuție pensie

Bună ziua,aș dori să știu dacă contribuția la pensie de 25% este obligatorie s-au opțională pentru cineva care lucrează într-o Întreprindere Familială. Și tot această întrebare pentru cineva care lucrează tot în acea I.F.,dar cu pensie de boală gradul trei( cu drept de lucru de 4 ore). Menționez că profitul pe 2017 a fost de 31650,00. Vă mulțumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare asociat al intreprinderii familiale datoreaza impozitul pe venit in functie de participarea fiecarui membru la intreprindere.
Venitul net anual sau pierderea anuala realizate la nivelul asocierii se distribuie asociatilor proportional cu cota de participare conform contractului de asociere/acordului de constituire.
Daca venitul net al fiecarui asociat in arte este egal su mai mare de 22800 lei, va deveni obligatorie plata cas si cass calculate aplicand procentele la valoarea plafonului.
Pentru persoana cu pensie de boală gradul trei nu cas.
Cand va trebui sa depuneti acum declaratia unica 212 la fiecare asociat, este indicat sa mergeti la finante sa cereti si la ei sfatul si ajutorul in a o completa ca sa nu o depuneti gresit.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astept sa ridic actele pentru infiintarea unui i.f. Stelikgl Stelikgl Buna ziua. astept sa ridic actele pentru infiintarea unui I.F. si nu stiu ce pași ar trebui sa urmez mai departe..in legatura cu actele ..ce birotica sa ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie 600 pentru plata cas danpin69 danpin69 Buna ziua Sunt PFA din 2014 cu norma de venit, obiectul activitatii fiind \" Coafura si alte activitati de infrumusetare\" cod CAEN 9602. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Am un i.f. cu doi asociați 50% și 50%. Stelikgl Stelikgl Bună ziua. Am un I.F. cu doi asociați , 50% și 50% , cod caen 7420. Am declarat 212 la norma de venit , dar la declarația fiecărui asociat în parte, la ... (vezi toată discuția)