Buna ziua!
conf ctr de munca la decesul unei rude de gradul 1 se acorda ajutor de inmormantare;
pt a beneficia de acesta este nevoie de documentul in original?
Originalul este pentru verificarea autenticitatii copiei care ramane la firma.
Nu vad ce importanta are daca pe verso una din firme scrie ca a dat ajutor de inmormantare, atata timp cat ajutorul respectiv este prins in CCM din celelalte firme unde desfasoara activitati ceilalti copii ai decedatului.
are ,deoarece ne am lovit de situatia ca:
-unul dintre copiii a luat acest ajutor conf ccm,angajatorul a mentionat pe verso suma acordata;
-cel de al doilea copil a mers la un alt angajator pt a beneficia si el de acest ajutor dar angajatorul a refuzat sa mai acorde acesta pe motiv ca deja unul dintre copiii luase deja;conf legii 3/2018....
Legea nr.3/ 2018 se refera la ajutorul de deces care se acorda de catre Casa judeteana de pensii din bugetul asigurarilor sociale de stat.
In CCM, firmele si sindicatul/ reprezentantii lucratorilor pot negocia ajutor de inmormantare care se acorda de catre firma din bugetul propriu.
Trebuie vazute precizarile exacte din CCM al firmei care nu mai doreste sa acorde ajutorul de inmormantare.
Ajutor deces
LIVIU NISTEA
Daca decedeaza un salariat cu mai multe CIM, acesta poate primi ajutor de deces de la toate firmele la care este salariat, sau numai de la firma la care are ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare
sallai
am a firma mica, cu 5 salariati. Moare un salariat. Nu am contract colectiv de munca. In CIM nu este specificat nimic referitor la ajutorul de inmormantare. Ma ... (vezi toată discuția)