avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tulburarea linistii publice

Locuiesc la casa si nu stiu ce trebuie sa fac cu acei vecini care pun muzica toata ziua la un volum maxim.
Cel mai recent răspuns: Duma Elena , utilizator 22:20, 5 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Legii nr. 61/1991, orele de liniște sunt în intervalul 22:00 - 8:00 și între 13:00 și 14:00.

"(...)tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;" , se prevede în lege, iar amenda pentru nerespectarea orelor de liniște este cuprinsa între 500 și 1.500 de lei.

Contravenţiile se constată de către primar, împuterniciţii acestuia, de către ofiţerii sau agenţii de poliţie ori de către ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din jandarmerie, precum şi, pentru faptele constatate în zona specifică de competenţă, de către poliţiştii de frontieră.
Buna seara,

Multumesc frumos pentru raspuns.
Am urmatoarele intrebari:
Daca nu este ora de liniste si muzica ete foarte tare ce trebuie sa faci?

Aceste reglementari au intrat in vigoare?
Legea Zgomotului, adoptată de plenul Senatului. Noi reglementări și soluții în ce privește tulburarea liniștii publice
07/03/2018 Redactia Online 1 Comment

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, inițiativa deputatului USR Matei Dobrovie, Legea Zgomotului. Aceasta vine cu reglementări mult mai clare față de prevederile anterioare și cu soluții la problema tulburării liniștii publice prin zgomot excesiv în locuințe și instituții.

În urma dezbaterilor din comisiile din Senat, în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 61/1991 au fost incluse mai multe amendamente care să acopere toate obiecțiile ridicate de Ministerul de Interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)
Linistea la bloc engels engels Cine raspunde de linistea din bloc? Am fost azi la Politia Locala Sector 6. voiam sa discut cu un politist despre acest lucru. Erau acolo o infinitate, se ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica ... csandra csandra doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica respectiv +spatiul dintre doua blocuri , in care se afla un spatiu de joaca amenajat si in ... (vezi toată discuția)