avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONFLICT DE INTERESE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONFLICT DE INTERESE

Daca un sef de sectie dintr-un spital public are angajat in sectia pe care o conduce o reuda pana la gradul IV, inclusiv, se afla in stare de incompatibilitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 11 Iunie 2018
Nu se afla in stare de incompatibilitate.
Si nici conflict de interese?
Confilct de interese, da.

În cazul în care la numirea în funcție șeful de secție, de laborator sau de serviciu medical se află în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, acesta este obligat să înlăture motivele de incompatibilitate sau de conflict de interese în termen de maximum 30 de zile de la numirea în funcție. În caz contrar, contractul de administrare este reziliat de plin drept.
N-am inteles,nu e in stare de incompatibilitate, dar e in conflict de interese?De ce? Explicati-mi va rog!
Starea de incompatibilitate se refera la ocuparea unor functii incompatibile, conflictul de interese se refera la luarea unor decizii.

Textul postat mai sus il regasiti in Legea 95/2006.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate? maiincolo maiincolo Sunt medic primar si sef de sectie la un spital universitar. Totodata,sunt si PFA proprietar al unul cabinet medical (nu societate) Intrebare: sunt ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate bugcami bugcami As dori sa stiu daca functia de SEF DE SECTIE intr-un spital de stat este incompatibila cu exercitarea profesiei de medic intr-un cabinet privat, cabinet ... (vezi toată discuția)
Manager spital si sef sectie AndreiPopescu79 AndreiPopescu79 Buna seara. Am cateva nelamuriri: Managerul unui spital este sau nu functionar public? Seful unei sectii din spital este sau nu functionar public? Ma refer ... (vezi toată discuția)