avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incompatibilitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incompatibilitate

As dori sa stiu daca functia de SEF DE SECTIE intr-un spital de stat este incompatibila cu exercitarea profesiei de medic intr-un cabinet privat, cabinet privat in care medicul este doar simplu angajat cu sfert de norma (nu este administrator, nu este manager si nu are nici un grad de rudenie cu administratorul cabinetului privat in care are sfert de norma).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:10, 27 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu este incompatibil

Ar fi fost in incompatibilitate doar daca medicul sef de sectie era administrator al cabinetului privat?

avocatmaria a scris:

Nu, nu este incompatibil

Legea 95/2006:
art.185
.....
(6) Calitatea de șef de secție, șef de laborator și șef de serviciu medical este compatibilă cu funcția de cadru didactic universitar.
....
(15) Dispozițiile art. 178 alin. (1) lit. c), d), e) și g) referitoare la incompatibilități și ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancțiunea rezilierii contractului de administrare și a plății de despăgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condițiile legii, se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice.

art.178
(1) Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu:
....
c) exercitarea oricărei activități sau oricărei altei funcții de manager, inclusiv cele neremunerate;
d) exercitarea unei activități sau a unei funcții de membru în structurile de conducere ale unei alte unități spitalicești;
e) exercitarea oricărei funcții în cadrul organizațiilor sindicale sau patronale de profil;
......
g) exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control în societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
......

(2) Constituie conflict de interese:
a) deținerea de către manager persoană fizică, manager persoană juridică ori reprezentant al persoanei juridice de părți sociale, acțiuni sau interese la societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ori organizații nonguvernamentale care stabilesc relații cu caracter patrimonial cu spitalul la care persoana în cauză exercită funcția de manager. Dispoziția de mai sus se aplică și în cazurile în care astfel de părți sociale, acțiuni sau interese sunt deținute de către soțul/soția, rudele ori afinii până la gradul al IV-lea inclusiv ai persoanei în cauză;
b) deținerea de către soțul/soția, rudele managerului ori afinii până la gradul al IV-lea inclusiv ai acestuia a funcției de membru în comitetul director, șef de secție, laborator sau serviciu medical sau a unei alte funcții de conducere, inclusiv de natură administrativă, în cadrul spitalului la care persoana în cauză exercită funcția de manager;
c) alte situații decât cele prevăzute la lit. a) și b) în care managerul sau soțul/soția, rudele ori afinii managerului până la gradul al IV-lea inclusiv au un interes de natură patrimonială care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a funcției de manager.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate? maiincolo maiincolo Sunt medic primar si sef de sectie la un spital universitar. Totodata,sunt si PFA proprietar al unul cabinet medical (nu societate) Intrebare: sunt ... (vezi toată discuția)
Un medic care este sef de sectie intr-un spital public aflat ... dana manea dana manea Un medic care este sef de sectie intr-un spital public aflat in administrarea consiliului judetean,poate desfasura activitate si intr-un cabinet privat? (vezi toată discuția)
Manager spital si asociat unic si administrator srl ionescucarmen ionescucarmen Buna ziua. considerati incompatbila functia de manager se spital cu calitatea de asociat unic si administrator al unui srl? in conditiile in care firma nu are ... (vezi toată discuția)