avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Sunt gravida in 12 saptamani si am contract determinat.
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Sunt gravida in 12 saptamani si am contract determinat.

Buna ziua,
Daca sunteti amabili sa ma lamuriti/ajutati in solutionarea acestei intrebare care ma macina si efectiv nu stiu unde sa ma duc sa pot obtine aceste raspunsuri.
Sunt insarcinata in 12 saptamani, pana in prezent am lucrate doar 5 luni si jumatate, datorita faptului ca am fost plecata in afara tarii. La locul de munca pana azi am avut contract neterminat cu perioada de proba de 90 de zile, insa directorul societatii este un om fara judecata care numai el stie ce este in capul lui si a decis sa imi faca un alt contract de munca pe o perioada determinata de 3 luni, ceea ce inseamna ca raman fara serviciu inainte sa intru in concediu.
Cineva mi-a spus ca daca lucrez pana la concediu, toata aceata perioada va fi un an cotizat si pot beneficia de indemnizatie, insa cum contractul meu inceteaza pe 6 septembrie eu nu mai pot acumula un an de cotizat la stat.
Pot face ceva sa ajung sa iau indemnizatie?am lucrat de pe 16 octombrie pana pe 28 decembrie, apoi de pe 5 martie pana la 6 septembrie si eu ar trebui sa nasc pe 15 decembrie.
Ce pot face in aceste conditii?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: geaninalazar2017 , utilizator 11:02, 6 Iunie 2018
Bună ziua. Din ce am urmărit pe acest site, din discuțiile anterioare, am înțeles că perioada minimă de cotizare pentru a a primi acea indemnizație este de 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni, anterior nașteri. Întrebați la Agenția Judeteana de Plași si Interventie Sociala din judet, dacă se pote lua în considerare perioada lucrată "afară", asta dacă ați lucrat cu contract de muncă, "legal". Și tatăl poate beneficia de această indemnizație, dacă indeplinește condițiile.
Poate vă ajută și informațiile de aici:
www.avocatnet.ro/articol_472...
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Ionut.ion, utilizator
situatia este un pic mai complicata trebuie sa merg acolo sa intreb.va multumesc frumos ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ma numesc mailat ramona si sunt angajata din 05..2021 ... Mailat ramona Mailat ramona Buna ziua ma numesc mailat ramona si sunt angajata din 05..2021 si sunt insarcinata in luna a 3 am mai lucrat din 9septembrie pana in 7 ianuarie pot intra in ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile? yuby yuby Buna ziua , Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, ... (vezi toată discuția)
De cand trebuie sa cotizez pt a primii 85 % din salar PUPME26 PUPME26 Buna , sunt angajata din data de 01.04.2012 dar din pacate luna aceasta mi se termina contractul din 25.01.2013 imi cotiza eu la CAS , as vrea totusi sa ... (vezi toată discuția)