avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nerespectarea contractului de prestări servicii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nerespectarea contractului de prestări servicii

Buna ziua! In calitate de societate am încheiat un contract de prestări servicii cu o firmă in vederea construirii unei hale metalice. Persoanele care au venit la încheierea contractului si cu care mentineam legatura nu mai raspund la telefon si au realizat circa 30% din lucrare. Ba mai mult, la ultima lor apariție la locul de lucru au cerut restul de bani pe care i l-am dat. Deci suma e achitată pentru tot ceea ce ar fi trebuit să facă, însă nu am mai primit niciun răspuns. Pe acel contract am scris ce sume de bani au fost înmânate domnilor si este si semnat. Imi puteti spune ce as putea sa fac în această situație? Pe cale amiabilă nu se poate rezolva pentru ca nu se poate discuta atat timp cat nu raspund pa telefon.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:00, 14 Iunie 2018
Ar trebui sa ma adresez la protecția consumatorului sau carui organ?
Este un contract intre doua firme, parca asa ati scris? in acest caz ANPC-ul n-are jurisdictie, ei apara doar persoanele fizice, in calitate de consumator final.
Puteti sa-i actionati in instanta, fie in reziliere (ca sa va recuperati banii), fie ca sa-i obligati sa-si execute contractul, Dar mai cititi o data contractul. Sau angajati o consultatie la un avocat de comercial.
In instanta va trebui sa dovediti platile facute. cu instrumente conform reglementarilor. iar de la prestator sa aveti facturi de avans sau macar proforme.
Facturile si chitantele mi s-a spus ca le voi primi la final. Nu am niciun fel de chitanță. Tot ceea ce am la mana este un contract de prestări servicii semnat si stampilat si pe care scrie sumele de bani achitate si sunt si semnate de ambele părți.
Vorbiti cu un avocat, e imperios necesar
Dvs credeti ca am sanse sa nu pierd si alti bani dându-i in judecata? Adica ar putea face cumva sa castige procesul, iar eu sa raman cu alți bani cheltuiți prin proces si sa nu reusesc sa recuperez nimic?
Va Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contabilitate primara/facturare xlaalx87 xlaalx87 Buna ziua, Am o firma de IT unde prestez servicii on-line si vand servicii la pret lunar. Mentionez ca nu sunt platitor de TVA. In urma incheierii unui ... (vezi toată discuția)
Factura incompleta ContSters83715 ContSters83715 daca un client da banii dar refuza sa primeasca si sa dea detalii pentru factura si chitanta si nu stim decat numele si prenumele , cum procedam la ... (vezi toată discuția)
Termen legal stornare factura catalinm75 catalinm75 Am urmatoarea problema: sunt prestator de servicii, sunt evaluator ANEVAR si am un SRL. Am o divergenta cu unul dintre clientii mei, in sensul ca: 1) A avut ... (vezi toată discuția)