avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza judiciara

Intr-un proces civil, judecatorul ia in considerare raportul de expertiza chiar daca s-au facut obiectiuni la el sau raportul este doar orientativ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:45, 19 Iunie 2018
Daca s-au facut obiectiuni la raportul de expertiza si acestea au fost aprobate de instanta de judecata, expertul trebuie sa respunda la aceste obiectiuni. Raspunsurile se analizeaza de catre instanta de judecata.
Cand judecatorul da hotararea are in vedere toate documentele existente in dosarul cauzei, inclusiv raportul de expertiza, obiectiunile formulate de partile in proces la raport, raspunsurile expertului la obiectiunile formulate, alte documente anexate la dosar.
Daca s-a aprobat efectuarea unei expertize, s-au aprobat concluziile raportului de expertiza, s-a aprobat plata onorariului expertului, judecatorul nu are cum sa nu aiba in vedere raportul de expertiza.
Raportul de expertiza judiciara, inclusiv raspunsurile la obiectiuni, constituie o proba in dosar. Judecatorul pronunta hotararea in urma analizei si coroborarii intregului probatoriu administrat in respectiva cauza ( si al raportului de expertiza).
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experta extrajudiciara auto favorizeaza societatea de asigurari. ce este de facut ? IonutSteopoaie IonutSteopoaie Buna ziua, am sa relatez mai pe scurt situatia mea: Masina mea stationata regulamentar a fost lovita in septembrie 2015 de catre o doamna imprudenta, avand ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni ref la expertiza ,evaluare ili1 ili1 Buna,, sunt parat in dosar civil ,reclamantul si paratul sau intalnit cu expertul desemnat.Raport depus ,reclamantul inainteaza obiectiuni ,judecatorul accepta ... (vezi toată discuția)
Continuarea unei expertize judiciare dupa renuntarea la calitatea de expert judiciar LauraCod LauraCod Buna ziua, Am efectuat o expertiza judiciara si am depus-o. Dupa o perioada, din motive personale am renuntat la calitatea de expert judiciar. Una din parti ... (vezi toată discuția)