avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... problema vanzare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

problema vanzare teren

Buna ziua,

In 2011 am achizitionat un teren de 700 mp. In favoarea acestui teren aveam drept de servitute asupra a 2 terenuri (unul rest de 100 mp din proprietatea initiala de 800 mp, celalalt drumul de acces initial). In 2012 proprietarul acestor 2 loturi de teren asupra carora aveam drept de servitute a facut 2 acte la notar. Unul de alipire intr-un singur lot de teren a tuturor terenurilor asupra carora era trecut drept de servitute. Acest act a fost intabulat si a reiesit un singur numar cadastral. Celalalt act (facut la acelasi notar ulterior primului act) a fost de renuntare la dreptul de proprietate asupra acelui lot mare (nu se spefica in favoarea cui- probabil a primariei locale) Acest ultim act notarial nu a fost dus la ANCPI pentru inregistrare nici de catre notar, nici de vechiul proprietar.
Am aflat aceste lucruri incercand sa vand terenul de 700 mp anul acesta. Practic notarul a spus ca nu pot vinde pana cand actul acesta de renuntare la proprietate nu este intabulat. (adica, din ce am inteles, sa se radieze din extrasul de carte funciara mentiunile cu privire la vechile 2 loturi cu drept de trecere)
Ce pot sa fac in situatia asta? Am gasit cumparator, dar nu pot face actele cu el, si il voi pierde de cumparator deoarece va pleca din tara, nu are timp sa stea pana gasesc o solutie.
Va rog sa ma ajutati cu orice informatie puteti.
Multumesc,

Alte discuții în legătură

Reparcelare teren ContSters228970 ContSters228970 Suntem un grup de persoane fizice care avem parcele de teren lungi si inguste (terenurile sunt unul langa altul) si vrem sa le facem mai scurte si mai late. ... (vezi toată discuția)
Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara, doresc sa va adresez o intrebare: sunt proprietar ... Damoc Claudiu Damoc Claudiu Bună seara, Doresc sa va adresez o intrebare: Sunt proprietar pe 2 terenuri alăturate (relativ mici, 5,5 ... (vezi toată discuția)