avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sotul a bagat divort si nu sint de acord ce as putea face.in cazul in care nu sint deacord.multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:02, 3 Noiembrie 2009
Formulati intampinare in care precizati ca nu sunteti de acord c divortul si motivele ce stau la baza unei astfel de hotarari. De obicei asa cum spuneau si colegii mei, instanta va pronunta divortul dar eu am intalnit cazuri in care instanta a respins cererea de divort. Depinde si de probele pe care sotul le face
Printr-o cerere reconventionala puteti cel mult sa amanati divortul.Cu siguranta ca dvs. veti aduce probe pro ,iar sotul contra.Mai bine discutati deschis si vedeti ce l-a determinat pe sotul dvs. sa inainteze actiunea de divort.
Daca dovediti culpa exclusiva a sotului in desfacerea casatoriei se poate sa fie respinsa actiunea de divort, pentru ca nimeni nu poate invoca propria vina pentru a divorta.
Trebuie insa sa ma ganditi bine ce doriti ....si sa aveti in vedere si faptul ca dragoste si casnicie cu forta nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, soțul a introdus actele pentru procesul de divorț ... Ramona102 Ramona102 Bună ziua, Soțul a introdus actele pentru procesul de divorț din vina mea. Dacă sunt de acord, cu ce a cerut el, dar nu sunt de acord cu motivația care ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)