avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Promulgare proiect de lege
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Promulgare proiect de lege

Buna seara,

As dori sa stiu, pentru acest proiect de lege [ link extern ] ,
cam cand credeti ca o sa fie promulgat ?
As dori sa stiu ce aprobari mai sunt(si cand) si de la cine pana la promulgare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Irina_sebea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Beatrice Caragate , utilizator 20:28, 10 Iunie 2018
sa ghicim? mai trebuie sa se dezbata in senat, sa sa voteze senatul, sa se concilieze versiunile,...
Adrian Dimitriu a scris:

sa ghicim? mai trebuie sa se dezbata in senat, sa sa voteze senatul, sa se concilieze versiunile,...
Nu m-am referit la ghicire, insa, am vrut sa aflu, in mare, cam pe unde mai trebuie sa se dezbata/aprobe si daca cumva exista aceeasi perioada de timp intre dezbateri/aprobari, din care sa rezulte cam cand o sa fie gata fiecare apas.

Spre exemplu, din raspunsul dvs., rezulta ca urmatorul pas, este sa se dezbata la Senat.
Ultimul pas care a fost facut pana acuma este: la data de 20.03.2018, proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor. Cam cand credeti ca se va dezbate si la Senat ? Este vreo regula legat de acest timp sau este asa cand isi aduc ei aminte ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
Irina_sebea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stadiul actual al proiectului de act normativ este acela că la data de 5 Iunie 2018 s-au primit rapoartele favorabile (cu amendamente) a două comisii: Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului și Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
De asemenea, a fost solicitat punctul de vedere al Guvernului. Întrucât acesta nu se regăsește în lista documentelor atașate proiectului, deduc că Guvernul nu a comunicat încă punctul său de vedere.
Nu am reținut dacă a fost solicitată adoptarea proiectului de act normativ în procedura de urgență.

P.S. Să aveți în vedere și apropiata vacanță parlamentară.
Va multumesc Beatrice Caragate, pentru raspunsul pe care aproape asa il asteptam. Insa am niste nelamuriri. Mai intai vreau sa spun ca intreb aceste lucruri ca sa stiu cum va fi parcursul, in mare, si pentru alte proiecte de lege.
Avand ca singura informatie oficiala acel link pe care l-am postat, as vrea sa va intreb unde ati vazut informatia legata de "5 iunie 2018" legat de rapoartele respective, apoi de punctul de vedere al Guvernului si celelalte lucruri pe care le-ati mai scris.
Cumva ati consultat si alte site-uri, deoarece, in acel link, ultimul pas facut este la data de 20.03.2018 cu adoptarea de catre Camera Deputatilor.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
Irina_sebea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am consultat și fișa de la Senat a proiectului de act normativ: [ link extern ]
Informațiile pe care vi le-am expus mai sus, le-am obținut din consultarea fișei respective.

Alte discuții în legătură

A apărut proiectul de modificare și de completare a legii nr. 196/2018 privind asociațiile de proprietari din românia, inițiat de u.s.r. - așteptăm dezbateri pe această temă flory_mr flory_mr A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm ... (vezi toată discuția)
Proiect favorabil prin care prevede ca ..... ollyjunior ollyjunior Buna doresc sa stiu daca proiectul de lege care a primit aviz favorabil din partea cabineului domnului ministru in legatura cu Administratori de bloc precum ca ... (vezi toată discuția)
Propunere legislativa referitor la grupa deosebita ! ovis67 ovis67 Buna ziua, pe 15 martie dl Dragos Niculescu redactor pe acest sait a publicat un articol referitor la modificarea legii 263/2010 privind grupa de munca ... (vezi toată discuția)