avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de condusere eliberat de o autoritate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de condusere eliberat de o autoritate straina in perioada de anulare a permisului romanesc

Buna ziua , o intrebare la care nu-am primit raspuns elocvent. In urma ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti privind un accident de circulatie in care eu am fost implicat si condamnarea mea la un an de inchisoare cu suspendare ptr vatamare corporala grava din culpa si implicit anulare permisului de conducere am obtinut rezidenta intr-o tara vecina ne membra ue si implicit am facut scoala de soferi acolo si am luat examenul ,duapa ramanerea hotararii definitive cu permisul obtinut in mod legal acolo voi putea conduce in romania .?data eliberarii permisului strain este dupa caderea hotararii definitive in romania. I
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:52, 12 Noiembrie 2009
Daca d-voastra distins domn faceti afirmatia aceasta atunci spuneti-mi va rog frumos unde scrie asa ceva?195/2002 cu completarile ulterioare face refierire la ,, anularea permisului de conducere, corect?deci de-a deveni intr-un fel doar pieton corect?dar ..... conf aceluisi text din OUG195/2002 nu voi mai putea urma cursurile unei scoli de soferi in romania in mai putin de un an ,dar nu face referire nicaieri la faputl daca a-si putea obtine in alt stat permis de conducere in mod legal si sa-l folosesc in romania ,da? atunci cum este ?
si cei din POLITIA RUTIERA dupa indelungi cercetari mi-au confirmat faptul ca, se poate conduce cu acel permis daca este obtinul dupa ce permisul romanesc a fost anulat definitiv ... nu suspendat
Daca politia rutiera a cercetat si a ajuns la concluzia asta...

Numai sa aveti asta in scris de la ei, nu de alta, dar daca va hotarati sa conduceti pe teritoriul Romaniei (unde permisul a fost anulat) in termenul ala de un an avand asupra dvs. alt permis, sa nu va treziti ca tot ei sau altii cerceteaza indelung si ajung la concluzia noastra. B-)
Noi ne-am exprimat opiniile in legatura cu problema dvs. Puteti sa le luati in considerare sau nu. Decizia va apartine. Va asumati, insa, si riscurile.
Numai bine va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)
Buna seara, recent mi-a fost anulat permisul de conducere in ... bogdandragos bogdandragos Buna seara, recent mi-a fost anulat permisul de conducere in baza hotărârii de condamnare rămasă definitiva. Detin permis de conducere valabil intr-o tara ... (vezi toată discuția)
Pot conduce in romania cu permis de strainatate? ciprianneagu ciprianneagu In noiembrie anul trecut mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Nici pana in ziua de astazi nu a fost ... (vezi toată discuția)