avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare bunuri cf.legii 10/2001
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare bunuri cf.legii 10/2001

Buna ziua,as vrea sa stiu care sunt pasii de urmat in cazul in care aproape 20 ani am asteptat ca statul sa-mi acorde despagubiri cf. legii 10/2001.exista posibilitatea de a deschide o actiune in justitie? si ce ar trebui sa fac?Dosarul cu toate actele se afla la primaria generala.Va multumesc!
Buna ziua,va multumesc pt.raspuns si va solicit pt. o consultatie si o eventuala reprezentare,in faza de apel a unui dosar de retrocedare, daca sunteti disponibil si daca puteti sa-mi spuneti tariful dv.pt. consultatie. Cu multumiri Iole Mihai.
Puteti contacta consultantul dorit prin mesaj privat datele de contact le gasiti la profilul fiecarui consultant.Aveti si mesagerie privată în acest sens.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Verificati care este stadiul de solutionare a dosarului la ANRP, pe portalul acestora. Actiunea in instanta pe Legea 165/2013 nu se mai poate formula fiind tardiva. Aceasta lege oferea posibilitatea de a introduce actiunea in cazul in care dosarele constituite in temeiul Legii nr. 10 nu au fost solutionate in termenele prevazute de Legea 165/2013. Ce va ramane de facut este sa verificati stadiul dosarului la ANRP si sa va interesati cand urmeaza sa priviti, eventual, adresa prin care vi se solicita completarea dosarului. Inca se lucreaza la aceste dosare din ultimele informatii primite de la ANRP.

Daca primiti o decizie din partea ANRP-ul care nu va este favorabila aceasta poate fi contestat insa.

O zi buna,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez lipsa nejustificata inaintare dosar catre anrp solutionare dispozitie despagubiri legea 10/2001 mateiconstandan mateiconstandan Care este procedura legala de urmat in situatia in care PMB a emis in anul 2005 o Dispozitie de acordare masuri reparatorii in baza Legii 10/2001 , dar, ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la despagubire pe legea 10/2001 ? costelo_ckr costelo_ckr buna ziua. am depus la PMB in luna a 10 an 2001 2 notificari pentru retrocedarea terenului si cladirii [casa parinteasca] respective. la unul din dosare am ... (vezi toată discuția)
Primaria ignora cererea de a depune dosar la anrp sau de a restitui terenul GermanAlex GermanAlex Conform legii nr. 165 din 16 mai 2013, daca primaria nu mai are teren de restituit pe vechea locatie, trebuie sa faca un dosar si sa-l trimita la ANRP pentru ... (vezi toată discuția)