avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Taxa ISC pt. case terminate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Taxa ISC pt. case terminate

Buna la toata lumea,
as dori sa intreb cat se plateste taxa ISC pentru case noi construite.
Si eventual care este legea in vigoare (nr/anul).

Multumesc anticipat
Daniel
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 14 Iunie 2018
Exista in drept principiul conform caruia "nimeni nu se poate scuza, invocand necunoasterea legii" („nemo censetur ignorare legem").
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.
O sa fac demersuri cand o sa ma intorc in Romania sa vad daca intradevar trebuie sa platesc
Am auzit de casuri in care a ajuns scrisoarea si de fapt nu era de platit.

Si din nou zic... nu exista nici o lege in Romania care obliga institutiile sa te someze
la o anumita perioada ? fara sa astepte 10 ani de zile...

Multumesc din nou
Daniel

POPA GHEORGHE a scris:

Nu are nicio institutie obligatia sa prelucreze legea cu cetatenii. Periodic, se fac tot felul de campanii de recuperare bani din taxe neplatite de contribuabili (cazul dvs.) si institutiile trimit atunci genul de notificari precum cea pe care ati primit-o dvs.
Taxa trebuia platita imediat dupa receptia finala a ctiei.

@Cornel Vasile
Asta este adevarat in orce tara... si mi se pare normal sa fie asa, orcine este obligat sa cunoasca legea.

Dar... nu mi se pare corect ca un cetatean sa trebuiasca sa plateasca o taxa care nu ii este ceruta prin nici un fel de comunicatie din partea statului,
Si dupa 10 ani statul sa-i puna o dobanda de 0.7% pe zi si sa se gandeasca in sfarsit ca-i momentul sa ceara banii... nu mi se pare deloc corect :-(

Daniel
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
denisj, utilizator
Exista si prescriptia dreptului de a stabili aceste creante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptia de platit dupa 8 ani denisj denisj Buna ziua, azi am primit o scrisoare prin care mi se cere sa platesc receptia casei mele. Receptia a fost facuta acum 8 ani de zile. Bineinteles nu-mi ... (vezi toată discuția)
Taxa receptie casa bogdanrusu91 bogdanrusu91 In anul 2010 am obtinut de la primaria Vaslui o autorizatie de constructie casa. In 2011 am facut receptia si intabularea constructiei respective. Sunt la zi ... (vezi toată discuția)
Angajare după pensionare Trifan Marcel Trifan Marcel Am ieșit la pensie.Nu știu dacă întreprinderea privată la care lucrez a primit decizia de pensionare de la Casa de Pensii,dar lucrez în continuare de ... (vezi toată discuția)