avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum servitute

Bună seara!

Am o parcelă ce la stradă are 15.90 pe acte, iar drumul de servitute (pe acte) este de 4 m. Un nenea vecin insistă să las 5 m pentru drumul de servitute.(eu doresc să las 4,10cm).

Care este distanta minimă a drumului de servitute?

Specific : drumul de servitute deservește 4 parcele - 3 au case ridicate. Lungimea drumul, in dreptul parcelei mele este de cca. 45 de metri. Daca las 5 m mi s-ar micșora parcela cu ... 45m (lățimea parcelei acum este cca. 15 m.)

Din acest motiv întreb:

Distanță minimă a drumului de servitute pentru case (in situația mea)?

Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Ce latime trebuie sa aiba drumul de servitute ? ContSters55112 ContSters55112 Detin un teren cu deschiderea de 28 m si lungimea de aprox. 150 m. As vrea ca partea din spate sa o parcelez pentru vanzare, dar nu stiu ce latime minima ... (vezi toată discuția)
Deschidere teren cerul cerul Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu ... (vezi toată discuția)
Hotarare consiliu local pentru aprobare puz cosmincotinghiu cosmincotinghiu Buna,va rog sa-mi raspundeti la o intrebare legata de o problema pe care o am cu un vecin.Sunt proprietarul unei parcelele de teren pe care am construit o ... (vezi toată discuția)