avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum e legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum e legal?

Poti fi obligat prin lege sa stai in preaviz 15 zile?Precizez ca nu am o functie de conducere si nici gestiune de predat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 13 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Trebuie:

Art. 75, din Codul muncii prevede:

(1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. d), care se află în perioada de probă.
(3) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2) .


Precizez ca nu sunt concediat.Vreau să plec din acel loc de munca.
Precizez ca nu sunt concediat.Vreau să plec din acel loc de munca.
Legea nu va obliga sa stati in preaviz, insa poate atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere art.61,a) alinapene alinapene In cazul concedierii conf. art. 61, lit. a din Codul muncii, se acorda preaviz? Daca se acorda, in baza carui articol? Multumesc! (vezi toată discuția)
Munca Palelisabeta Palelisabeta am primit preaviz de desfacere a locului de munca (SRL) cf.art.65.1 incheind cu data de 28 noi,la data de 25 noi am fost internat de urgenta in spital.Am ... (vezi toată discuția)
Concediere disiciplinara - absenare 4 ore/zi in previz? Georgi_eu Georgi_eu Buna ziua! In cazul concedierii disciplinare pentru abateri repetate salariatul are dreptul la optiunea de a sta 4 ore/zi la serviciu in perioada ... (vezi toată discuția)