avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Executor Judecatoresc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Executor Judecatoresc

Am fost bolnav in 2011 , operat , a durat recuperarea ,ea aproximativ 5 ani , iar acum am ramas cu o forma de epilepsie . Aveam rate la BCR , nu le-am achitat , acum am ajuns la Executor Judecatoresc . Sunt cu pensie de 520 de lei (plus pensia alimentara la fetita mea) . Intreb..ce sa fac ? Nu gasesc songur solutii...Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:18, 17 Iunie 2018
Pensia de întreținere pentru fetiță o primiți de la fosta soție, sau o plătiți fostei soții`??
La cine locuiește fetița`??

Indiferent de situație, pensia de întreținere destinată copilului nu poate fi poprită (legal) pentru nici un alt fel de datorie.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
Dapix, utilizator
Eu dau pensia copilului , nu este o problema , ideea era ca nu stiu ce sa fac cu Executorul Judecatoresc , nu sunt bani pentru a plati un avocat , de aceea v-am intrebat pe dumneavoastra , poate aveti solutii . Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți bunuri mobile și imobile în proprietate`? În ce fază a executării silite vă aflați`?

Dacă nu sunteți solvabil pentru executare, adică dacă nu are ce să execute la dvs, nu are ce să vă facă executorul.

Dacă dețineți în proprietate bunuri mobile și imobile, acestea vor fi vândute de executor la cererea creditorului pentru a-și recupera creanța.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
Dapix, utilizator
Nu am nimic pe numele meu , dar intr-o zi poate voi lucra , etc...nu stiu cat timp dureaza cu Executorul Judecatoresc (am aflat de el , cand mi-a luat jumatate din pensia pe 3 luni ) , este un numar de ani sau este vesnic inainte ? Multumesc mult pentru toate raspunsurile .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu executorul în sine este problema, ci creditorul care are dreptul legal sa-și recupereze banii pe care vi ia împrumutat.
În prezent conform legii, pensia de doar 520 de lei este nepopribilă, pentru ca este sub 50% din salariul minim net(581 lei).
Deci în prezent din pensie nu vă poate reține nici 1 leu.

Dacă creditorul va stărui mereu în executarea silită, prescripția va fi mereu întreruptă, iar când vă veți angaja veți avea poprire pe salariu.
De cum va reacționa pe viitor creditorul depinde totul.

Dacă timp de 3 ani nu va mai stărui deloc în executare silită, după 3 ani va interveni prescripția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani când debitorul nu are bunuri VioricaBufnea VioricaBufnea Cum pot recupera o suma de bani pentru care am hotărâre judecătorească favorabila , însă persoana nu are venituri și bunuri pe numele sau. Situația ... (vezi toată discuția)
Sunt în executare silită dar nu am nimic pe numele meu cocococo44 cocococo44 Buna,am avut un credit la Credius de 2700 Ron,și am de plata 15000 de ron.ma m îmbolnăvit rău și nu am mai putut plăti rata de 250 Ron pe luna .creditul ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neplatit!!! bgrs81 bgrs81 Buna ziua.Am tot consultat internetul si cam toata lumea spune acelasi lucru , nu stiu ce sa fac daca ma poate ajuta cineva. Povestea mea incepe asa...in anul ... (vezi toată discuția)