avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale PFA in IT fara activitate la sediul social
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

PFA in IT fara activitate la sediul social

Buna,

Am o situatie destul de complicata, si nu stiu ce sa fac in momentul de fata...

Vreau sa infiintez un PFA norma de venit (CAEN 6202 - Activitati de consultanta in IT), si as vrea ca sa-l inregistrez sediul acasa.

Momentan nu platim impozite pe imobilul acesta, deorece beneficiam de scutire de impozit (din partea asociatiei de nevazatori).

Prima intrebare: daca se desfasoara activitate in acest imobil, atunci pierdem scutirea de impozite?
Daca raspunsul este da, atunci se pierde total scutirea, sau trebuie doar sa platesc pentru camera / metru patrati care sunt trecute in contractul de comodat ca locul unde se desfasoara activitate?

O alta intrebare:
Deoarece este vorba de consultanta in IT, nu se poate face PFA-ul, in asa fel, incat sa nu aiba locatie unde se desfasoara activitate, ci doar sediu social? (Am inteles ca daca nu se desfasoara nici o activitate la sediul social, atunci nu se schimba nimic in legatura cu impozitele pe teren).
Daca se poate face asa, la ce trebuie sa fiu atent? Exista ceva riscuri?

Daca are vreo importanta, as vrea sa mentionez, ca o sa lucrez si cu clienti din afara tarii. (nu stiu daca acest lucru are sau nu vreun impact)

Multumesc foarte frumos!

Alte discuții în legătură

Pfa in it fara activitate la sediul social doblor doblor Buna, Am o situatie destul de complicata, si nu stiu ce sa fac in momentul de fata... Vreau sa infiintez un PFA norma de venit (CAEN 6202 - Activitati de ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit sau sistem real? MiriamS MiriamS Salutare, Doresc sa creez un PFA si nu stiu care ar fi mai ok, norma de venit sau sistem real tinand cont ca incasarile pe an sunt cam de 90 de mi de euro, ... (vezi toată discuția)
Sediu social cu sau fără activitate pfa consultanta it Ionut1812 Ionut1812 Doresc sa îmi deschid un Pfa de consultanta în IT pe codul caen 6202 cu sediul social declarat la mine acasă. Eu voi lucra de obicei remote, de acasă, și ... (vezi toată discuția)