Bună ziua.
Am o nedumerire legata de obținerea vizei de ședere pentru un membru al familiei. Soția mea, cetățean ucrainean, are permis de ședere în Belgia, valabil pe 5 ani. In urma cu un an și 3 luni, soția a venit din Belgia în România pentru rezolvarea unor probleme cu actele copilului, și din necunoștință de cauză, crezând că permisul belgian este valabil in toată Europa, nu a mai depus pentru permis de ședere în România. Ulterior am fost înștiințat de faptul că am depășit viza și am primit amendă, pe care am platit-o. Acum pentru cererea de permis de ședere, are nevoie de dovada din Belgia precum este asigurată acolo, altfel ne-au spus că trebuie să plătească CAS pe 2 ani, +alte taxe, și ne-ar ajunge undeva in jur de 6000 RON. Ori acum nu avem această posibilitate de plata. Iar că sa vina in Belgia, nu au lăsat-o în aeroport, spunând că a depășit viza și că dacă merge in Belgia, ei o să îi pună interdicție și nu o sa mai poată să intre înapoi în țară. Ce ieșire am avea din aceasta încurcătură?
Va mulțumesc!