avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CHEMARE IN JUDECATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CHEMARE IN JUDECATA

Un vecin a edificat o constructie ( niste scari de beton ) pe proprietatea mea , fara autorizatie de constructie . Primaria i-a pus in vedere sa intre inlegalitate , dar nu are cum deoarece este pe terenl meu . Dupa ce trece termenul iar acesta nu ia nicio masura , pot chema in instanta pe acesta cat si primaria sa ii oblige sa aplice legea de demolare a treptelor ?
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
ContSters382135, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai eficient ca si timp de solutionare este sa sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii si directia corp control din primarie
In maxim 30 de zile se solutioneaza pe cand in instanta....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Aveți posibilitatea de a formula o acțiune în accesiune reală imobiliară, vecinul putând fi obligat inclusiv la demolarea construcției dacă a fost de rea credință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul a construit o magazie din bca pe terenul meu. pot s-o dărâm fără proces? asdeass asdeass Buna ziua! Am cumparat in urma cu 3 ani un teren la tara imprejmuit cu gard.anul acesta am scos AC pentru anexa si gard (acesta a fost construit fara AC) si ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de constatare ? LAURA4628 LAURA4628 Am devenit proprietar al unei case si teren in anul 2015 . Astazi am aflat faptul ca fostii proprietari imreuna cu un vecin au edificat in anul 2002 niste ... (vezi toată discuția)