avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce facem în cazul restanțierilor, dacă nu s-a mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce facem în cazul restanțierilor, dacă nu s-a mai convocat nicio Adunare Generală de vreo 5 ani? Mai e posibil să li se ceară penalizări?

Ce facem în cazul în care nu s-a mai convocat nicio Adunare Generală de vreo 5 ani, mai e posibil să li se ceară restanțierilor penalizări dacă șefii Asociațiilor de Proprietari nu au ca bază hotărârile Adunărilor Generale anuale, care n-au fost convocate timp de mai mulți ani ? Penalizările trebuiesc votate anual, cu un anumit procent, de către membrii proprietari ai Asociației, altfel nu se pot impune abuziv, fără votul acestora, fără consimțământul lor !
Vedeți realitatea din unele Asociații de Proprietari din România, ai căror șefi sunt adevărați cămătari, impunând niște penalizări „criminale” ! [ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 19:57, 18 Iulie 2018
Si penalitatile la furnizori cine sa le plateasca ? Cunoasteti solutia ? Puteti verifica daca suma penalitatilor furnizori coincide sau nu cu suma penalitatilor colectate iar daca sunt diferente semificative unde sunt aceste sume ?
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2018
viorel55, utilizator
Pe mine nu mă interesează decât ce spun legile din domeniu, care obligă șefii Asociațiilor să convoace anual Adunări Generale și să voteze Bugetul anual, fără de care o Asociație nu poate funcționa legal !
Cum știm că Adunarea Generală e „organul suprem” într-o Asociație de orice fel, nu putem admite să ni se ceară bani pentru acele Fonduri, dacă n-au consimțământul proprietarilor.
Fiți siguri că aceste sume din aceste Fonduri sunt surse bune de delapidare sau înșelăciune !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Fiți siguri că aceste sume din aceste Fonduri sunt surse bune de delapidare sau înșelăciune !" Da ! Numai ca acest lucru trebuie sa fie demonstrat. Daca aveti astfel de suspiciuni, faceti un audit cu un cenzor independent, un raport si lucrurile se clarifica. Asociatiile au contabilitatea in simpla partida, adica poate fi inteleasa de oricine. (pe registre)
viorel55 a scris:
„Fiți siguri că aceste sume din aceste Fonduri sunt surse bune de delapidare sau înșelăciune !”
Da ! Numai ca acest lucru trebuie sa fie demonstrat. Dacă aveți astfel de suspiciuni, faceți un audit cu un cenzor independent, un raport și lucrurile se clarifică. Asociațiile au contabilitatea în simplă partida, adică poate fi înțeleasă de oricine (pe registre).

Noi avem probe clare în sensul ăsta, deoarece dosarul penal al fostei conduceri a Asociației, intentat în Iunie 2014, a fost finalizat și urmează să fie trimis în judecată de Parchet, în special du fapta penală de Delapidare de aproximativ 54.000 de lei, plus multe alte fapte penale.
Și actuala conducere are un dosar mare cu mai multe plângeri penale, deci avem alte dovezi de abuzuri !
Referitor la tipul de contabilitate, contabila Asociației noastre mi-a spus acum o lună că avem contabilitatea în partidă dublă, cu toate că tot ea zicea că aveam contabilitatea în partidă simplă acum un an.
E legal așa ceva ?
Modul de contabilizare este optional. Contabilitatea in dubla partida este mai riguroasa, dar putin mai greu de inteles de catre neinitiati.

Alte discuții în legătură

Dacă nu s-a convocat nicio adunare generală timp de mai mulți ani, și în lipsa bugetelor anuale, sumele cerute pentru fondurile comune ale asociației nu trebuiesc returnate proprietarilor ? flory_mr flory_mr Dacă în Asociația noastră de Proprietari nu s-a convocat nicio Adunare Generală timp de 5 ani (unii șefi de Asociații de Proprietari din România n-au ... (vezi toată discuția)
Noua lege a asociațiilor de proprietari flory_mr flory_mr Articolul 53 din noua Lege a Asociațiilor de Proprietari este criminal pentru șefii multor Asociații, mai ales dacă în cadrul acestora sunt peste 100 de ... (vezi toată discuția)
E legal ca într-o asociație să se ceară fonduri diverse fără vreo hotărâre a adunării generale ? ionica1980 ionica1980 Cer răspunsuri avizate, bazate pe realitate, în special pe legile din domeniul Asociațiilor de Proprietari, dar și ale celor din domeniul fiscal, pentru ... (vezi toată discuția)