Quartila a scris:
Penalitățile se aplica restanțierilor tot timpul . Nu trebuiesc votare anual.
Daca s-au stabilit nivelul acestora, acea decizie rămâne până la votarea unei noi modificări.
Iar modificarea poate fi odata la 20 de ani.
Asadar, da, restanțierii sunt taxați cu penalități in tot acest timp.
P.S. Penalități nu sunt aplicate abuziv, ele sunt legale.
Și nu adunarea generală votează cuantumul de aplicare, ci consiliul de administrație care este format din președintele asociației și secretarul general și cenzorul, încă vreo câțiva membri parca.
Acesta pot stabili nivelul de aplicare a penalităților in marja legală, atâta tot. Daca nu exista o asemenea decizie, administratorul aplica maximul prevăzut de lege, asupra sumelor cu titlu de restanță la plata întreținerii.
Asta e cea mai mare aberație posibilă - CITEZ: „
Dacă au stabilit nivelul penalizărilor, acea decizie rămâne până la votarea unei noi modificări. Iar modificarea poate fi odată la 20 de ani.”
Până atunci mai citiți ce scrie în Legea 230/2007, art. 45 și veți vedea că acel Comitet Executiv doar propune un procent maxim de 0,2%/zi, DAR
VOTUL FINAL DE ACCEPTARE A ACESTUI PROCENT APARȚINE DOAR ADUNĂRII GENERALE, CARE E „ORGANUL SUPREM” AL UNEI ASOCIAȚII DE PROPRIETARI !
De unde știm noi că proprietarii nu vor vota un procent de 0,02%/zi, sau nu vor accepta deloc acel procent ?
Doar știți că orice sumă cuprinsă în Bugetul anual se aprobă și se votează de proprietari în Adunarea Generală anuală, nu cum ziceți dvs., că o mână de membri ai Comitetului Executiv decid orice sumă cerută cuiva !
Am destule spețe juridice care arată că
membrii proprietari au votat în fiecare an un alt procent și Instanțele au anulat acele penalizări care n-au avut votul proprietarilor în A.G. anuale, sumele fiind obligatoriu cuprinse și în Bugetul anual al Asociației.