avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate in faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate in faliment

Sunt administrator la o societate care a avut activitate in 2003/2004, la incetarea activitatii au ramas datorii neplatite catre stat motiv pentru care a fost numit un lichidator financiar catre care am platit in rate in jur de 10000 de lei, in urma cu cateva luni din cauza dificultatilor financiare am intrerupt platile. Acum am primit o hotarare privind inceperea procedurii simplificate a falimentului. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri:
1. Detin 1/3 dintr/un apartament restul fiind al mamei mele credeti ca as putea avea probleme cu casa?
2 Daca vorbesc cu lichidatorul credeti ca ar fi de acord cu reluare platilor si daca da recursul il face tot el? Care ar fi procedura?
3 Detin 50 la suta din srl, credeti ca cealalta persoana ar putea avea de suferit tinand cont ca nu a participat nici intr/un fel la activitatea societatii? Nu as vrea sub nici o forma sa pateasca ceva pentru ca nu a fost implicata deloc doar la infiintare si atat.
4 Ce ma sfatuiti sa fac? Eu m/am gandit sa vorbesc cu lichidatorul si sa vad daca ar fi de acord cu reluarea platilor, oare ar fi bine?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 17:40, 5 Noiembrie 2009
Este de vorbit cu lichidatorul. Despre ce recurs este vorba daca dvs. deja incepuserati procedura de lichidare prin lichidator ales. Ce s-a hotarat in instanta exact? Cine a cerut intrarea in procedura simplificata de lichidare? In principiu societatea raspunde in limita capitalului social si eventual lichidatorul ales care are si calitate de administrator de la momentul investirii sale, poate decide asupra activului si pasivului societatii pentru indestularea creditorilor. In principiu asociatii nu au de ce sa plateasca in nume personal numai daca printr-o hotarare se face dovada ca actiunile lor au dus in mod vadit la starea de insolvabilitate (neplatile catre stat sau alti creditori, care trebuie sa se anunte in pretentie).
Imi cer scuze, eram complet confuza!#-o Am vorbit cu lichidatorul, societatea nu mai are bunuri, care au mai fost au fost deja vandute, dar suma a fost insuficienta pentru a acoperi datoriile. Lichidatorul imi spune ca singurul risc care mai este e acela ca cei de la finante sa ceara citarea mea in instanta, adica imi pot cere sa raspund si sa acopar datoria pentru proasta administrare a societatii, dar acest lucru se intampla rar pentru ca e greu de demonstrat reaua credinta. Asadar nu imi ramane decat sa astept sa vad ce se intampla. Din experienta dvs ati auzit sa se intample frecvent asa ceva? In cazul in care se intampla asa ceva va fi vorba de un proces sau cum se desfasoara lucrurile? Datoriile sunt numai catre stat. Va multumesc!
Puteti fi citata, da, dar intentia si reua credinta sunt greu de probat. Abilitatea sau inabilitatea dvs. de a administra o afacere in profit nu va aduce in culpa de a plati sau raspunde in vreun fel o situatie dificila in plati-insolventa care conduce la dizolvare, lichidare si in final radiere. Un rol important il are lichidatorul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act transfer marict marict va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: - societatea pe care o administrez se afla la momentul actual in procedura de insolventa - am ... (vezi toată discuția)
Dizolvare pentru nedepunere bilant derderian derderian Am primit azi citatii pentru doua societati comerciale, ambele au niste datorii la stat nu mari, de cateva zeci de milioane, pentru dizolvare pentru ... (vezi toată discuția)
Nedepunere bilant 2007,instanta a hotarat dizolvarea societatii!! leila memet leila memet buna seara...am uitat sa depun bilantul pe 2007,ORC-ul ma dat in judecata ,eu am depus ulterior bilantul,am facut intampinare,in care am aratat depunerea ,dar ... (vezi toată discuția)