avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... raspuns urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

raspuns urgent

sunt casatorita de 5 ani jumate nu sunt divortata dar intentionez sa divortez ,am plecat cu copilu in italia ,pe baza problemelor familiale,in curand o sa imi expire declaratia data la notar de trecere la vama pentru copil,mentionez ca copilu l-am inscris la o scoala din italia.,avand varsta de 6 ani.intrebarea mea este daca imi expira declaratia ce se poate intampla?eu avand de gand sa merg singura fara copil sa bag divortul.,avand doua certificate medico legale.
Cel mai recent răspuns: mayanov , utilizator 10:44, 4 Noiembrie 2009
Dupa informatiile mele declaratia este necesara ca sa puteti sa plecati cu copilul in strainatate, si nu pentru a reveni (totusi, daca reveniti cu copilul sa aveti asupra Dvs. declaratia expirata, pentru a dovedi ca ati trecut granita in mod legal).

Puteti sa reveniti singura si sa intentati divortul (daca reveniti cu copilul, veti avea probabil nevoie de o alta declaratie sau de o hotarare judecatoreasca ce tine loc de declaratie ca sa iesiti cu copilul din tara).

Pentru detalii va propun sa contactati un avocat (veti avea nevoie si pentru divort).
dar daca tatal depune plangere cum ca declaratia a expirat?eu pot documenta ca copilu este la scoala.
Declaratia este necesara sa iesiti cu copilul din tara. Daca declaratia este expirata, nu mai puteti iesi cu copilul din tara. Pentru a iesi din tara cu copilul, trebuie mai intai sa intrati cu el. Daca nu intrati, nu se pune problema iesirii.
Nu vi se intampla nimic atata timp cat copilul ramane i Italia. Puteti veni si divorta.
daca sunteti hotarata sa divortati puteti mandata un avocat sa va reprezinte in procesul de divort si incredintare minor.

declaratia prin care tatal minorului isi da acceptul este necesara doar in situatia in care minorul iese din tara .
se specifica o data pana la care este valabila declaratia ? adica se mentioneaza in mod expres ca tatal si-a dat acordul ca minorul sa paraseasca tara pt un anumit interval de timp, cu obligatia mamei de a-l aduce in tara pana la o anumita data ?
pt ca in acest caz ati fii obligata ca, la expirarea acelei perioade sa va intoarceti cu minorul in tara .

Alte discuții în legătură

Minor iesti din tara cu mama plaza1 plaza1 buna ziua,am prieten a carui sotie a iesti din tara cu copilul minor avand o procura de la tatal copilului sa il tina in italia pe perioada vacantei ,ea ... (vezi toată discuția)
Un divort, un copil minor, loc de munca in strainatate lolilaura lolilaura buna ziua. lucrez in strainatate (Italia) cu acte in regula si am si copilul minor cu mine. sotul, care este in tara nu mai este de acord sa semneze in viitor ... (vezi toată discuția)
Plecare copil in strainatate alynk alynk Am nevoie de o informatie. Sunt divortata din 2008. In urma divortului copilul mi a fost incredintat mie si s a stabilit un program de vizita al tatalui. Cu ... (vezi toată discuția)