avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... raspuns urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

raspuns urgent

sunt casatorita de 5 ani jumate nu sunt divortata dar intentionez sa divortez ,am plecat cu copilu in italia ,pe baza problemelor familiale,in curand o sa imi expire declaratia data la notar de trecere la vama pentru copil,mentionez ca copilu l-am inscris la o scoala din italia.,avand varsta de 6 ani.intrebarea mea este daca imi expira declaratia ce se poate intampla?eu avand de gand sa merg singura fara copil sa bag divortul.,avand doua certificate medico legale.
Cel mai recent răspuns: mayanov , utilizator 10:44, 4 Noiembrie 2009
da,se specifica in declaratia notariala o data la care expira.mai este valabila doua luni ,timp in care eu ma duc in tara si bag divortul .pe perioada divortului copil poate sta cu mine chiar daca a expirat declaratia?ducandu-ma in tara singura.momentan stau la sora mea in italia si copilul este la scoala aici.
Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat din zona dvs care sa va reprezinte in procesul de divort.
Daca copilul este inscris la scoala in Italia, solicitati o adeverinta de la scoala pe care o traduceti in limba romana si o depuneti la dosarul cauzei. Iar de la primaria localitatii in care locuiti momentan in Italia solicitati sa va elibereze o adeverinta din care sa reiasa ca dvs si copilul locuiti acolo.
Cu aceste inscrisuri aveti sanse mari ca minorul sa va fie incredintat....
Ambii parinti au drepturi si obligatii egale fata de copii.
Astfel, e bine sa nu -l determinati pe sotul dumneavoastra sa solicite fortarea dumneavoastra de va conforma dreptului dansului de a mentine legatura personala cu copilul.
Este indicat sa actionati cat mai repede in ceea ce priveste divortul (pentru ca prin hotararea de divort se va dispune obligatoriu si la cine sa ramana copilul), iar cu privire la masura incredintarii copilului, puteti sa cereti pe calea unei ordonante presedintiale (procedura de judecata la urgenta a cauzelor) incredintarea temporara, valabila pana la definitivarea divortului, tocmai pentru ca minorul este inscris intr-o institutie de invatamant, iar schimbarile de domiciliu si de mediu pot fi considerate ca fiind daunatoare bunei cresteri si educari a unui copil care are nevoie de stabilitate.
In conditiile in care afirmati ca ati fost nevoita sa va parasiti sotul pentru ca era violent fata de dumneavoastra, aveti si mai multe sanse in demersurile dumneavoastra daca veti justifica plecarea si prin faptul ca ati dorit sa va protejati copilul de aceste violente sau de simplul fapt ca asista la violente.
Mult succes!
Ma raliez parerilor expuse mai sus si recomand angajarea unui avocat.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Cabinet de Avocat Larisa ªomfãlean, Avocat
chiar azi merg la scoala sa i-au adeverinta,apoi maine plec in romania .va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor iesti din tara cu mama plaza1 plaza1 buna ziua,am prieten a carui sotie a iesti din tara cu copilul minor avand o procura de la tatal copilului sa il tina in italia pe perioada vacantei ,ea ... (vezi toată discuția)
Un divort, un copil minor, loc de munca in strainatate lolilaura lolilaura buna ziua. lucrez in strainatate (Italia) cu acte in regula si am si copilul minor cu mine. sotul, care este in tara nu mai este de acord sa semneze in viitor ... (vezi toată discuția)
Plecare copil in strainatate alynk alynk Am nevoie de o informatie. Sunt divortata din 2008. In urma divortului copilul mi a fost incredintat mie si s a stabilit un program de vizita al tatalui. Cu ... (vezi toată discuția)